• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis
Aanbieding

Moscato di Cagliari DOC Dolianova – Linea Vigne Sarde

 9,90
Informatie
Eigenschappen

Moscato di Cagliari DOC Dolianova is een regelmatig bekroonde zoete (dessert) wijn van de Sardijnse producent Dolianova.  De wijn wordt gemaakt van de lokale variant van de Muskaatdruif (Moscato), die door de omstandigheden in het productiegebied (20 km boven Cagliari) een eigen karakter krijgen. De Moscato di Cagliari DOC is goudkleurig, heeft een zeer aromatische geur met een rijk bouquet van honing en kruidige tonen. Mooie zoete, harmonieuze smaak.  Uitstekend aan het eind van de maaltijd als begeleider van zoet (hard) taartgebak, maar ook bij cake en chocoladetaarten.

Cantine di Dolianova is een op heel Sardinië en ver daarbuiten bekende producent. Door dit wijnbedrijf wordt sinds 1949 gewerkt aan het maken van kwaliteitswijnen. Opgericht om de traditionele wijnbouw nieuw leven in te blazen. In het gebied van de Cantine wordt al zo’n 1000 jaar geleden wijn verbouwd, getuige de kruiken en wijnpersen – Nuragh – die hier gevonden werden. In 1949 verenigden de oprichters van de Cantine zich om van in toenmalige achtergebleven gebied Sardinië beter zelf te profiteren van hun arbeid en hun wijnen beter te kunnen promoten. Er werken momenteel nog veel kinderen en kleinkinderen van deze oprichters voor de Cantine.

Alleen de beste Sardijnse wijnstokken worden aangeplant op de ruim 1200 hectare die de Cantina omvat. De wijngaarden die hoofdzakelijk in het zuiden van het eiland liggen, in de omgeving van Parteolla, vormen het grootste wijnareaal van het eiland. Door de omvang wordt de kwaliteit van de wijnen goed gegarandeerd en kunnen de markttrends makkelijk worden gevolgd. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, verkocht op 5 continenten en meer dan 300 medewerkers vormt Cantine di Dolianova een zeer succesvol wijnbedrijf. het resultaat van alle inspanningen is meer dan 500 prijzen sinds 1949, waarvan 100 in de laatste 10 jaar.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

,

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,