• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis
Aanbieding

Nero d’Avola Baglio Vincenzo – zoals Nero d’Avola bedoeld is

Oorspronkelijke prijs was: € 10,75.Huidige prijs is: € 9,25.
Informatie
Eigenschappen

Nero d’Avola Baglio di Vincenzo IGT Sicilia is een rode wijn van de veel op Sicilië aangeplante Nero d’Avola druif. Baglio Gibellina – het wijnhuis waar de lijn Baglio di Vincenzo wordt gemaakt – domineert de vallei waar de wijngaarden zijn. De Baglio (versterkte boerderij met grote binnenplaats) is omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa in het westen van Sicilië. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesbomen en vijgcactussen.  Het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormen het decor voor een mix van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die kunnen worden gezien vanaf de Baglio  zijn spectaculair. Tijdens de nacht versterkt het lichtmengsel dat zich in de verte uitstrekt het “geluid” van de stilte.

“Tussen de zachte heuvels die rood lijken door de velden Sulla bloemen (Hedysarum Coronarium), groen van de graanvelden en dan goud als de tarwe rijpt, staan ​​prachtige boerderijen die ons herinneren aan het grote Romeinse, Byzantijnse en Normandische landgoed”.

In deze prachtige omgeving maakt de Baglio Gibellina o.a. de lijn Baglio di Vincenzo. Wijnen die het beste van de zon en van het land samenbrengen. Het resultaat van een grote passie en een geweldig gevoel voor traditie. Gemaakt door mannen die zelf met heel hun ziel van wijn houden.

Een van die wijnen is de Nero d’Avola Baglio di Vincenzo. Een Nero d’Avola zoals die bedoeld zijn. Hierin proef je waarom Sicilië en deze druif zo goed samengaan. De wijn is robijnrood, met tonen van granaatappel en bosbessen in de geur. De smaak is vol, rond en warm, met soepele tannines. Goede balans. Heerlijk als aperitief en bij het eten van bijvoorbeeld lamsvlees, pastaschotels en Pecorino en andere harde kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,