• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Montepulciano d’Abruzzo DOC – Poggio ai Santi

 8,75
Informatie
Eigenschappen

Montepulciano d’Abruzzo DOC – Poggio ai Santi wordt zoals de naam al aangeeft van 100% Montepulciano druiven gemaakt. De producent verbouwt de druiven van deze wijn op de mooie heuvels tussen de uitlopers van de Apennijnen en de Adriatische zee. Deze druif heeft zijn weg in heel Italië gevonden, maar in de Abruzzen komt deze druif het meeste voor. Van oorsprong lijkt de druif uit het gelijknamige Toscaanse dorp te komen. Vreemd genoeg wordt de beroemde Vino Nobile de Montepulciano van Sangiovese druiven gemaakt.

Op vinopronto.nl kom je diverse Montepulciano wijnen uit de Abruzzen tegen in verschillende prijsklassen zoals de Montepulciano d’Abruzzo Terra d’Aligi, de Montepulciano d’Abruzzo Vitenova en de (niet tot de DOC behorende) Cantamaggio.

De Poggio ai Santi is een robijnrode wijn, donker en kenmerkend voor de Montepulciano druif. De wijn heeft een goede structuur en vertoont in de geur tonen van rood en zwart fruit. In de smaak komt dit rijpe fruit zeker terug. De milde tannines in de afdronk maken deze Montepulciano d’Abruzzo DOC tot een prima wijn voor bij gegrild vlees of stevige risotto’s.

 

 

  

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

,

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,