• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Cantamaggio Marche Rosso IGT – mooi rood uit de Marken

 9,50
Informatie
Eigenschappen

De Cantamaggio Marche Rosso IGT is een intens robijnrode wijn van 100% Montepulciano druiven. In de geur hints van rode bessen, rijpe kers verrijkt met lichte bloemige tonen. In de mond is het fruitig, vol, zacht en warm. Een zeer uitgebalanceerde wijn met een bevredigend en ‘vloeibare’ afdronk. Uitstekend te combineren met pastagerechten met vleessaus en gevulde pasta zoals de vincisgrassi uit Marche. Het gaat ook heel goed met rood vlees en semi-gekruide kazen.

Naast de beroemde Verdicchio Castelli di Jesi wijnen uit de regio Marken is er nog een druivensoort die in hier veel wordt verbouwd. De Montepulciano. Zo ook deze Cantamaggio Marche Rosso IGT.  De populariteit van de Montepulciano wijnen is de laatste jaren enorm toegenomen door een uitstekende prijs – kwaliteitverhouding. Het druivenras is heel donker, en levert dus ook donkere wijnen. Montepulicano druiven zijn laatrijpend met behoorlijk wat tannines.

In Le Marche, tussen de Adriatische zee en de Apennijnen, ontvouwt zich een van de mooiste landschappen van de provincie Ancona. Hier maken de vooruitstrevende wijnmaakster Serena Darini en haan mannelijke collega Gabrielle Villani van Cantina Cològnola – Tenuta Musone met passie en enthousiasme voor de leefomgeving en natuur vernieuwende wijnen waarbij kwaliteit voorop staat. De strategie van de wijnmakerij is om cepage wijnen van lokale druiven te maken, dus het draait hier om Verdicchio en Montepulciano.  De nieuwe wijnmakerij is ontworpen in overeenstemming met de eisen van de moderne technologie.

 


 

 

  

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,