• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Corvè Corvina Verona IGP

 14,70
Informatie
Eigenschappen

Deze Corvè Corvina Verona IGP is een çepagewijn die wordt gemaakt van, de naam zegt het al, 100% Corvina Veronese duiven. Deze druif, van oorsprong afkomstig uit Kroatië en daar bekend als Hrvatica, wordt voornamelijk in noordoost Italië aangeplant en gebruikt om Valpolicella of Bardolino wijnen van te maken. De druiven zijn afkomstig van de zonnige heuvels rondom Valpolicella, tussen het Gardameer en de stad Verona. Hier maakt de familie Tinazzi een keur aan rode en witte wijnen die de kwaliteiten en tradities van de wijnbouw in Veneto eer aan doen. De Corvè Corvina Verona IGP is een wijn uit de lijn Ca’ de’ Rocchi, die door de familie gekenmerkt wordt als ‘internationale lijn’, waarbij de traditionele ‘harde’ tonen van de Valpolicella wijnen plaats hebben gemaaklt voor de meer op de internationale smaak afgestemde voorkeuren.

De Corvè Corvina Verona IGP rijpt 6-10 maanden in Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten van 5-20 hectoliter. Corvè heeft een diep helderrode kleur, karakteristieke aroma’s met rijp rood fruit, voornamelijk kersen, kruidige tonen en hints van cacao. Het fruitige aroma op de neus wordt bevestigd in de mond met daarnaast een vleugje zoethout. Lange afdronk. Past goed bij alle soorten vlees, zowel gegrild als gestoofd, en rijpe kaas.

De afgelopen jaren is deze wijn regelmatig hoog gewaardeerd op wijnconcoursen, zoals een gouden medaille tijdens de Berliner Wein Trophy (jaargang 2016).

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse