• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis
Herfstrisotto

Autunno – de herfst. Hèt jaargetijde waar Italiaanse wijnen en spijzen elkaar vinden

Volgens velen is Autunno – de herfst – het mooiste jaargetijde om Italië te bezoeken. Daar sluiten wij ons graag bij aan. De prachtige landschappen veranderen in een waar kleurenspektakel. De zinderende zomerse hitte maakt plaats voor aangenamere temperaturen, waarbij een jas dragen overigens zelden nodig is, en overal wordt de oogst uitbundig gevierd. Niet alleen oogst van de druiven, maar ook allerlei groente en fruit komt in deze periode rijp en vol smaak van het land.

In het hele land vinden foodfestivals plaats, en de – bijna spreekwoordelijke- lange tafels op dorpspleinen waaraan iedereen kan aanschuiven, zijn overal te vinden. Op de vele sagra’s (festivals) die er gehouden worden kunnen de heerlijkste gerechten en producten voorbij komen.

Maar natuurlijk is de herfst ook de periode waarin de wijnboeren aan hun nieuwe ‘jaargangen’ beginnen. De druiven komen van de ranken, de ketels zijn gespoeld en de flessen ingekocht. Voor de vele duizenden wijnboeren een spannende tijd, want hoe valt de oogst uit?

Tenslotte: de herfst tekent ook de terugkeer van comfort food in het menu. Graag delen we een paar van onze favoriete herfstgerechten, met daarbij diverse passende wijnsuggesties. Herfst in Italië – gaat dat zien en proeven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.vinopronto.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.7/10 gebaseerd op 68 reviews.