• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Cannonau di Sardegna Dolia DOC

 9,75
Informatie
Eigenschappen

Cannonau di Sardegna Dolia DOC is een rode wijn van Cantine di Dolianova. Op Sardinië is de naam Dolianova altijd verbonden geweest met de productie van kwaliteitswijnen. Het eerste bewijs van wijnbouw in het gebied dateert van een millenium geleden, volgens de bewijzen van gevonden Nuragh (kruiken, wijnpersen). Cantine di Dolianova werd in 1949 opgericht om die traditie voort te zetten en te bevorderen. In die jaren was Sardinië nogal ‘achtergebleven’. Een groep wijnbouwers verenigde zich om beter de vruchten van hun eigen arbeid te kunnen promoten. Veel huidige medewerkers van de Cantine zijn kinderen en kleinkinderen van de oorspronkelijke oprichters. 

Sinds 1949 is het succes enorm toegenomen. 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardijnse wijnstokken. De wijngaarden concentreren zich rond Parteolla, in het zuiden. Geen enkele andere wijnmakerij op het eiland heeft zo’n grote uitgestrektheid aan wijngaarden. Deze belangrijke sterkte zorgt ervoor dat de wijnmakerij beter in staat is om de kwaliteit van de wijnen te garanderen en gemakkelijk de markttrends te volgen. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, een export naar 5 continenten en meer dan 300 medewerkers, is Cantine di Dolianova een van de succesvolste wijnbedrijven van Sardinië.  Dit heeft geresulteerd in meer dan 500 prijzen op diverse festivals, waarvan 100 prijzen in de laatste 10 jaar.

De Cannonau di Sardegna Dolia DOC is een wijn uit de ‘Linea Dolia’.  Toegankelijke wijnen gemaakt van lokale druivensoorten. Deze wijn is gemaakt van Cannonau-druiven, die voornamelijk op Sardinië wordt verbouwd. Deze druiven hebben tot 300% meer Polyphenolen, een gezonde onderdeel van veel druiven en vruchten. De Cannonau van Dolianova is een intens robijnrode wijn, met oranje hints bij veroudering. Intense, etherische geur. Aanhoudend vineus, met aroma’s van bosvruchten. Warm, goede body en mooie tannines. Toegankelijke wijn voor bij geroosterd vlees, wild en kazen maar ook bij pittigere gerechten.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse