• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Montepulciano d’Abruzzo Terra d’Aligi

 13,95
Informatie
Eigenschappen

De Montepulciano d’Abruzzo Terra d’Aligi is een wijn gemaakt door de familie Spinelli, met lange historie in de wijnmakerij van de Abruzzen: Authentieke mensen, voeten op de grond en kijken naar de toekomst. Liefde voor het land, het aangeboren vermogen om het land te bewerken, het voelen van de lucht, om nieuwe gronden te ontdekken en er het maximale uit te halen.

De Terra d’Aligi wijnen zijn door het selecteren van nieuwe wijngaarden en cruciale innovaties in productietechnologieën en -processen, en dankzij aanzienlijke investeringen in gewassen  versterkt met hernieuwde vitaliteit. Geteeld in de heuvels van Val di Sangro, nabij de grens van Abruzzo en Molise. Klei en Kalksteen voeren hier de boventoon in het terroir.

Montepulciano d’Abruzzo Terra d’Aligi is een intense robijnrode wijn met violette flikkeringen. Brede parfums van rood, rijp fruit, tonen van violet en rozen, afsluitend in fijne pittige en zoete tonen. Een uitstekende structuur, warm, vol en rijk aan fruitige tonen. Een top Montepulciano d’Abruzzo. De wijn heeft 12 maanden houtlagering gehad (Sloveens eiken). Diverse malen bekroond: Silver Medal Challenge International du Vin 2019, Gold Medal Concours Mondial de Bruxelles 2013.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,