Inverno in Italia
Veelal wordt Italië geassocieerd met zomervakantie, zonovergoten stranden en landschappen en verkoeling van de grote meren of de Middellandse zee. Toch heeft Italië ook in de winter erg veel te bieden. Zo is in het noorden een aantal beroemde skigebieden te vinden, zijn de grote steden voor een weekend trip zeer de moeite waard vanwege de relatieve rust en is in het begin van het jaar de gevoelstemperatuur in het zuiden in het zonnetje makkelijk 20 graden.
Maar de winter is natuurlijk ook het ideale jaargetijde voor een aantal heerlijke traditionele comfortfood gerechten. Wat zou je denken van een stevig gevulde winterse soep (zoals de Toscaanse bonensoep Ribollita), een traditionele Osso Buco of de klassieker alle pasta’s: Tagliatelle al Ragú? En bij deze klassiek gerechten drink je natuurlijk een glas volle rode wijn, waarbij je de fles leegmaakt bij een open haardvuur. Hoe comforty wil je het hebben?
Wijn sugggesties
Ribollita Ossobuco Tagliatelle al Ragú
Montepulciano Megale Barbera
Chianti Babone Montepulciano
Manolibera Nero d’Avola Bardolino