Rechtstreeks van importeur naar consument

Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Horecawijnen eenvoudig in huis

Flavé Rosato Spumante Brut Millesimato

 17,35

De Flavé Rosato Spumante Brut Millesimato van Bepin de Eto is een verfijnde, bruisende rosé uit het hart van Veneto. Gemaakt van de zeldzame Incrocio Manzoni 13.0.25-druif – een kruising tussen Raboso Piave en Moscato – weet deze wijn te verleiden met zijn lichtroze kleur, fijne mousse en geurige aroma’s van roos, framboos en citrus.

De smaak is fris, fruitig en elegant droog. Perfect als aperitief, bij lichte hapjes of als feestelijk glas op een zonnige dag.

 

Manzoni Rosato – uniek, stijlvol en verrassend

Deze Flavé Rosato Spumante Brut is allesbehalve standaard. Dankzij de zeldzame druif Incrocio Manzoni krijgt de wijn een uitgesproken eigen karakter: bloemig, fruitig, maar altijd stijlvol en uitgebalanceerd. De fijne bubbels maken het geheel lichtvoetig en feestelijk. Een wijn die scoort bij wie houdt van elegantie met een Italiaanse twist.

Bepin de Eto – sprankelend vakmanschap

Bepin de Eto is een modern familiebedrijf uit Veneto dat zich toelegt op het maken van verfijnde spumanti met karakter. De stijl is altijd elegant en strak, maar met respect voor traditie en druif. Hun Flavé Rosato Spumante Brut Millesimato is een schoolvoorbeeld van balans tussen typiciteit, frisheid en stijl.

Herkomst en terroir

De wijngaarden bevinden zich in het heuvelachtige gebied van Conegliano, waar het microklimaat ideaal is voor de productie van spumante. De bodems bestaan uit kalksteen en klei, wat zorgt voor frisheid, aromatische expressie en finesse.

De druif: Incrocio Manzoni 13.0.25

Deze zeldzame kruising brengt het beste van twee werelden:
– Van Raboso Piave: structuur, zuren, bessenfruit
– Van Moscato: florale elegantie en geurige finesse

In de rosato-vorm levert dit een wijn op met fruitige fraîcheur en een subtiele aromatische lift.

Vinificatie

De most ondergaat een temperatuurgecontroleerde gisting en wordt daarna vergist tot spumante volgens de Martinotti-methode (cuve close). Er is sprake van een korte maceratie op de schillen voor de delicate rosétint, gevolgd door een tweede vergisting onder druk. De wijn rijpt kort op de lie voor extra zachtheid.

Kleur, geur en smaak

– Kleur: Licht zalmroze, helder en sprankelend
– Geur: Rozenblaadjes, framboos, citrus, lichte muskaattoets
– Smaak: Fris, elegant en droog. Fijne mousse, fruitige aanzet met bessen en grapefruit, florale ondertoon en zachte, levendige afdronk

Wijn-spijscombinaties

Deze spumante is ideaal als aperitief, maar ook breed inzetbaar:
– Carpaccio van vis of rund
– Sushi of sashimi
– Salades met aardbei, burrata of geitenkaas
– Hartige taart of focaccia met zalm
– Fruitige desserts met framboos of citrus

Wanneer drinken / bewaarpotentieel

Bij voorkeur jong drinken – op z’n best binnen 1 tot 2 jaar. Serveer gekoeld op 6–8°C.

Koopadvies / doelgroep

Voor liefhebbers van verfijnde mousserende rosé met net wat meer geur en karakter. Ideaal als alternatief voor prosecco rosé of cava. Feestelijk, elegant en onderscheidend – voor brunch, terras of een stijlvol aperitiefmoment.

Kleur

Type / smaak

,

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

Spijzen