• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Chianti Gonfalone Fiasco DOCG

 8,70
Informatie
Eigenschappen

 8,70In winkelmand

Chianti Gonfalone Fiasco DOCG, wie kent het niet? Waarschijnlijk is Chianti de meest beroemde rode wijn uit Italië. Afkomstig uit de streek met dezelfde naam ten zuiden van Florence in Toscane. In de jaren zestig was de reputatie van Chianti-wijnen alles behalve florissant. In de afgelopen decennia is de kwaliteit echter enorm verbeterd en is de ‘gewone’ Chianti een zeer behoorlijke wijn voor alledag geworden. En alhoewel de naam anders kan suggereren, slaat het woord fiasco hier niet op de kwaliteit maar op de traditionele mandfles, waarin Chianti’s van oorsprong werden verpakt.. In dit geval betreft het een mandfles met een inhoud van 0,5 L. Voor grotere mandflessen (1,0 L), klik hier.

Naast de Chianti DOCG is er ook de Chianti Classico DOCG. Deze wijn is afkomstig uit een afgebakend herkomstgebied binnen de gehele Chianti streek. Classico’s zijn over het algemeen wel de betere wijnen, maar ook reguliere Chianti’s bieden tegenwoordig prima prijs/kwaliteit verhoudingen.

Oorsprong van de Chianti Gonfalone Fiasco

De Chianti Gonfalone Fiasco DOCG van producent Trambusti vindt haar oorsprong in het hart van de Chianti streek. In Greve in Chianti begon Orlando Trambusti in 1934 zijn eerste wijnproductie activiteiten. Tegenwoordig is Trambusti uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met de meest geavanceerde apparatuur van de wijnmakerij.

Trambusti richt zich op de productie, etikettering en botteling van kwaliteitswijnen. Het tegenwoordig in Florence gevestigde bedrijf selecteert zorgvuldig de beste wijnen in Toscane, die vervolgens worden gebotteld en aan trouwe klanten in Italië en het buitenland worden geleverd. De wijnen van Trambusti worden regelmatig bekroond op diverse vooraanstaande wijnfestivals.

De druiven voor de Chianti Gonfalone

Chianti Gonfalone Fiasco DOCG wordt gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Canaiolo Nero druiven. De helderrode wijn heeft een fris en uitgesproken Chianti bouquet van (rijpe) rode kersen en viooltjes. De soepele, harmonieuze smaak is fris, met redelijke tannines. Kan jong gedronken worden. Past uitstekend bij maaltijden met geroosterd of gegrild vlees, geroosterd wild en rijpe kazen.

De Chianti Gonfalone Fiasco DOCG is ook verkrijgbaar in flessen van 0,75 en 1,5 l en in mandflessen van 1 l. Vanwege de kostbare manier van verzenden kan bij grotere aantallen een toeslag voor verzendkosten van toepassing zijn. Hierover wordt uiteraard eerst contact opgenomen.

De reputatie van Chianti wijn

Vroeger stond de Chianti wijn bekend van rieten manden, die gevuld waren met zure wijn die van zeer lage kwaliteit was. Gelukkig ligt dit tegenwoordig ver achter ons en heeft de Chianti wijn een zeer goede status gekregen. De Chianti Classico wordt tegenwoordig zelfs in hetzelfde rijtje geschaard als de Brunello Di montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano, die beide tevens uit Toscane komen. De traditionele mandfles, Fiasco genoemd, is een fles die met stro is ommanteld. Deze fles werd in de late middeleeuwen ontwikkeld als bescherming tegen breuk. Zij was vooral in de tweede helft van de 20e eeuw bekend van het wat eenvoudigere type Chianti wijn. Vanwege de hoge kostprijs wordt dit type fles sindsdien niet zo vaak meer gebruikt. De term fiasco zoals die bekend is – mislukking – is afgeleid van de naam van de fles. Bij een mislukte clownsact viel een gebruikte mandfles kapot.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse