• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Chianti Classico DOCG Cavalleresco

 10,75
Informatie
Eigenschappen

Chianti Classico DOCG. Wereldberoemde rode wijn uit Italië. Afkomstig uit een afgebakend herkomstgebied binnen de gehele Chianti-streek ten zuiden van Florence in Toscane. In de jaren zestig was de reputatie van Chianti-wijnen alles behalve florissant. De Classico’s zijn over het algemeen wel uitstekende wijnen, zoals deze Chianti Classico DOCG Cavalleresco, maar ook reguliere Chianti’s zijn tegenwoordig prima wijnen. Chianti Classico wijnen zijn te herkennen aan de beroemde zwarte haan, de Gallo Nero.

De Chianti Classico DOCG Cavalleresco van producent Trambusti vindt haar oorsprong in het hart van de Chianti streek. In Greve in Chianti begon Orlando Trambusti in 1934 zijn eerste wijnproductie activiteiten. Tegenwoordig is Trambusti uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met de meest geavanceerde apparatuur uit de wijnmakerij. Trambusti richt zich op de productie, etikettering en botteling van kwaliteitswijnen. Het tegenwoordig in Florence gevestigde bedrijf selecteert zorgvuldig de beste wijnen in Toscane, die vervolgens worden gebotteld en aan trouwe klanten in Italië en het buitenland worden geleverd. De wijnen van Trambusti worden regelmatig bekroond op diverse vooraanstaande wijnfestivals.

Chianti Classico DOCG Cavalleresco wordt gemaakt van Sangiovese-druiven, aangevuld met een kleine hoeveelheid Merlot en Cabernet Sauvignon. De robuuste wijn heeft een intense robijnrode kleur. Een korte periode van rijping in eiken vaten en op fles bevordert de ontwikkeling van een mooi bouquet van viooltjes met hints van hout. Een warme, goed afgeronde smaak die een uitstekend stevigheid omarmt, zowel verwarmend als volhardend. Past uitstekend bij maaltijden met goed gekruid rood vlees, geroosterd wild en rijpe kazen.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

, ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse