• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Chianti Riserva DOCG Badiolo

 9,95
Informatie
Eigenschappen

Chianti, de wereldberoemde rode wijn uit Italië. Afkomstig uit het gelijknamige herkomstgebied ten zuiden van Florence in Toscane. In de jaren zestig was de reputatie van Chianti-wijnen alles behalve florissant. Uitzonderingen waren de Chianti Classico’s en Riserva’s, zoals deze Chianti Riserva DOCG Badiolo, maar tegenwoordig zijn ook reguliere Chianti’s prima wijnen.

De Chianti Riserva DOCG Badiolo van producent Trambusti vindt haar oorsprong in het hart van de Chianti streek. In Greve in Chianti begon Orlando Trambusti in 1934 zijn eerste wijnproductie activiteiten. Tegenwoordig is Trambusti uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met de meest geavanceerde apparatuur van de wijnmakerij. Trambusti richt zich op de productie, etikettering en botteling van kwaliteitswijnen. Het tegenwoordig in Florence gevestigde bedrijf selecteert zorgvuldig de beste wijnen in Toscane, die vervolgens worden gebotteld en aan trouwe klanten in Italië en het buitenland worden geleverd. De wijnen van Trambusti worden regelmatig bekroond op diverse vooraanstaande wijnfestivals.

Chianti Riserva DOCG Badiolo  wordt gemaakt van 100% Sangiovese-druiven. Het betreft een Riserva-wijn, hetgeen betekent dat deze wijn minimaal 2 jaar lagering op fust en 3 maanden op fles heeft gehad. Intense robijnrode kleur, neigend naar granaat bij veroudering. Typische Chianti geur van viooltjes en rijpe bessen. Goede gebalanceerde structuur. Heerlijk bij spitgebraad, geroosterd wild en rijpe kazen.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse