• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

958 Santero by Malodesign

 10,85
Informatie
Eigenschappen

Dé hit in Italië van de afgelopen tijd. De spectaculaire wijnen van 958 Santer0. Zoals deze 958 Santero by Malodesign Een extra dry Spumante van producent Santero uit Piemonte. Verpakt in oldskool tattoeage’s (2 soorten per doos) is deze wijn niet alleen een genot voor de tong, maar ook een lust voor het oog.

Over de wijn 958 Santero by Malodesign

Ten oosten van Alba, in het hart van de beroemde Piemontse wijnregio, maakt het familiebedrijf een keur aan verschillende Spumante wijnen. De 958 Santero by Malodesign is een wijn gemaakt van Glera en Chardonnay druiven. Deze worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Na de persing volgt een eerste fermentatie en wordt de wijn vervolgens  gemaakt volgens de ‘methode Charmat‘, waarbij de tweede gisting in roestvrij stalen vaten plaatsvindt en er vervolgens een rijping van enkele maanden op fles wordt ondergaan.

De wijn heeft een expressief aroma van bloemige en fruitige tonen, waaronder acacia, jasmijn en kweepeer. Behoorlijk droog in de smaak, met name omdat er relatief weinig restsuikers zijn.Een fruitig en fluwelig mondgevoel combineert met veelzijdigheid en sappige levendigheid, resulterend in een lange afdronk. De 958 Santero by Malodesign is een heerlijke aperitief Spumante en combineert ook prima bij lichte voorgerechten en zeevruchten.

Santero: 50 jaar kwaliteit uit het hart van Piemonte

De wijngaarden en de productiefaciliteiten van Santero zijn gelegen in het hart van een van de meest geschikte wijnbouwgebieden van Piemonte. Ondergedompeld in de prachtige heuvels van de Langhe, op een steenworp afstand van Monferrato werd dit bedrijf begin 1958 opgericht en voortgezet door de gebroeders Santero: Leopoldo, Renzo, Aldo en Adelio. Inmiddels een halve eeuw later is het bedrijf, getekend door de passie voor de wijngaard, het vakkundig beheer van de wijnkelder en de liefde voor wijn en mousserende wijn, uitgegroeid tot een wijnbedrijf met internationale allure. De productieafdeling het bedrijf met zorg in elke fase: van de druivenoogst tot de bottelfase, die ter plaatse plaatsvindt in de volledig geherstructureerde wijnkelder waar innovatie en technologie samenkomen en producten tot leven brengen met traditionele kwaliteit en een moderne uitstraling. Kwaliteit is daarbij geen mythe van communicatie, maar een concreet feit. In Santo Stefano leeft Belbo Santero in sterk contact met de landbouwwereld die kenmerkend is voor de traditie van historisch wijnbedrijf. Seizoensritmes en natuur, samenleven tussen mens en omgeving. Het is de oude maar onveranderlijke dimensie die leeft in het hart van de Langa wijnregio.

De broers begonnen ze de wijnmakerij in Santo Stefano Belbo, uitgerust voor de productie van mousserende en klassieke wijnen. De structuren worden verbeterd, nieuwe klanten worden geworven, nieuwe markten worden geopend en met veel aandacht voor de marktbehoeften wordt in het buitenland zaken gedaan. In 1977 werd een moderne fabriek geopend, het huidige pand van het bedrijf, op een oppervlakte van meer dan 18.000 vierkante meter gelegen naast de geboorteplaats van de schrijver Cesare Pavese. De fabriek verwerkt niet alleen de druiven die zijn geteeld op de 5 wijnboerderijen van Santero, maar ook de druiven die zijn gekocht van meer dan driehonderd lokale wijnboeren. De productiecapaciteit van de wijnmakerij bedraagt ​​meer dan 18 miljoen flessen per jaar, die vooral afgezet worden door de sterke aanwezigheid van de belangrijkste exportmarkten. Visie van de fam. Santero is dat in een statisch en traditioneel verankerd segment, met focus op bekende vormen en afbeeldingen, het noodzakelijk is om te beginnen met een innovatieve identiteit. Deze stelt in staat is om opgemerkt te worden en indruk te maken, zonder al te veel vervreemding op te roepen. Er is daarbij  veel aandacht besteed aan het ontwerp van de flessen, zoals bij de 958 Santero by Malodesign, die de producten onderscheidend vermogen en autoriteit kunnen geven. Daarbij verhoogt het gebruik van het Santero-logo in reliëf de waarde en kwaliteit van het hele product. Etiketten met een bepaalde vorm en kleurschakeringen met aandacht voor zowel elk detail als voor alle bijzonderheden, zowel voor de schakeringen als voor de reflecties, geven een vleugje elegantie aan de hele fles.

Mooie wijn, in prachtige verpakking van Malodesign

Santero wijnen zijn er in vele soorten en maten. Daarbij wisselt niet altijd de inhoud van de fles, maar zijn er verschillende spectaculaire verpakkingen gebruik, soms tijdelijk verkrijgbaar, soms als permanent concept. De fles van de 958 Santero by Malodesign is ontworpen door de studio van het designbureau Diego Marullo. Dir bureau erd in 2002 opgericht vanuit de wens om wijnproducerende bedrijven bij te staan en hen strategische grafische en visuele communicatie te geven om de beste resultaten te behalen voor hun imago en grafische marketing. De studio biedt wijnproducenten de creativiteit, verbeeldingskracht, passie en precisie van iemand die de wijnwereld niet alleen ziet als een bedrijf en een ondernemend geheel, maar ook als een erfgoed van unieke cultuur en kennis die moet worden bewaard, verbeterd en overgebracht in de beste manier. Zoals Malodesign doet, elke dag. De 958 Santero heeft een speciaal verpakkingsontwerp gekregen geïnspireerd op “Old School”-tatoeages, zoals onuitwisbare vlekken op de huid. Deze sieren de 958 ART Extra Dry. Een echte blikvanger op tafel of tijdens een feestje!

Additional information

Kleur

Type / smaak

,

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

,

Prijsklasse