• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Gavi DOCG – Balbi Soprani

 10,75
Informatie
Eigenschappen

Gavi DOCG – Balbi Soprani is een ‘echte’ Cortese di Gavi. Een van de bekendste en bijzondere witte wijnen uit de regio Piemonte. Gemaakt van 100% Cortese druiven, een lokale variant die met name in het zuidoosten van de regio  aangeplant zijn. De druif heeft het in zich om zacht aromatische wijnen op te leveren, met rijp fruit en mineraliteit. Qua bewaarpotentieel scoren de betere Cortesewijnen goed.

Balbi Soprani is het eigen landgoed van Cantine Capetta, dat bestaat uit eenentwintig hectare land in de heuvels van Asti in Piemonte. Een geavanceerde wijnmakerij die gespecialiseerd is in de productie van Moscato d’Asti DOCG, Asti Spumante DOCG en de edele wijnen van Piemonte. De druiven van de Gavi DOCG worden geteeld in een klein heuvelachtig gebied in de provincie Alessandria, in de buurt van de stad Gavi.

De Gavi DOCG – Balbi Soprani is een bleek strogele wijn met groenachtige ‘highlights’. De wijn heeft een delicaat bouquet met hints van vers fruit (perzik). Droog, aangenaam, fris en harmonieus kenmerken de smaak. De wijn kan jong gedronken worden, maar in tegenstelling tot de meeste witte wijnen kan de wijn wel even bewaard worden (geen jaren). Elegante aperitiefwijn, ideaal bij amuses en kleine voorafjes, zeevruchten en wit vlees.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse