• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Arnasi Pinot Grigio delle Venezie IGP

 15,35
Informatie
Eigenschappen

Arnasi Pinot Grigio delle Venezie IGP is een top Pinot Grigio gemaakt door de familie Tinazzi op hun Valleselle landgoed. Liggend op de heuvels van het Gardameer in Bardolino, omringd door 12 hectare wijngaarden en meer dan 1500 olijfbomen. Het landgoed is in 1986 door de familie Tinazzi gekocht van de Camaldolese Fraters. Na een zorgvuldige renovatie is het de plek geworden die gewijd is aan gastvrijheid. Op het landgoed is het mogelijk om de wijngaarden te bezoeken, de wijnen van de wijnmakerij te proeven en deel te nemen aan Italiaanse kookcursussen. De locatie is ook beschikbaar voor privé-evenementen en romantische en verzamelde bruiloften.

De Arnasi Pinot Grigio delle Venezie IGP wordt gemaakt van met de hand geplukte en geselecteerde druiven. Deze wijn is onderdeel van de linea Tenutta Valleselle, een lijn gewijd aan traditie en aan het grondgebied van Verona en Valpolicella.

De druiven krijgen een korte periode rijping op eiken vaten, daarna wordt er verder gerijpt op roestvrij staal. Helder strogele wijn met groene strepen. Intense geur van tropisch fruit en witte bloemen. Frisse, ronde en volle smaak, met een fruitige afdronk. Een uitstekende wijn bij zoet water en zeevis. Gezien zijn structuur kan het ook wit vlees vergezellen.

Licht gekoeld drinken, niet te koud (12 – 14 °C).

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse