• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Vernaccia di San Gimignano DOCG

 12,95
Informatie
Eigenschappen

Wie ooit in het hart van Toscane is geweest, kent ongetwijfeld de beroemde torens van San Gimignano. Uit die middeleeuwse stad stam de oorsprong van de beroemde Vernaccia di San Gimignano DOCG. Deze wijn komt al in 1276 voor in belastingdocumenten.

Vernaccia di San Gimignano DOCG dient voor minimaal 85% te bestaan uit de witte druivensoort Vernaccia. Deze druivensoort is in heel Italië in vele varianten te vinden en heeft in de loop der eeuwen een groot bereik gekend. In de 18e eeuw verloor de druif haar aantrekkingskracht en werd nog slechts als ‘blenddruif’ gebruikt in tafelwijnen. Sinds de jaren 30 van de vorige eeuw is de druif weer in opmars. De variant die in San Gimignano gebruikt wordt is de basis voor de meest bekende wijn die van deze druif gemaakt wordt, wellicht ook vanwege het toeristisch karakter van het stadje. De Vernaccia van San Gimignano is de eerste Italiaanse wijn die de DOC classificatie ontving.

Vernaccia di San Gimignano DOCG van Trambusti is een strokleurige, alledaagse wijn met een fijne en heldere geur, droog en aromatisch met een aangename nasmaak. De wijn heeft een relatief hoge zuurgraad en moet jong gedronken worden om de kenmerkende fruitige tonen te bewaren. Vanwege zijn sterke en eigenaardige eigenschappen is het prima aperitiefwijn en om hors d’oeuvres en visgerechten te begeleiden.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse