• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Rosato terre di Chieti – Fontamara (IGT)

 9,45
Informatie
Eigenschappen

Rosato terre di Chieti IGT – Fontamara, evenals de Montepulciano d’Abruzzo en de Trebbiano d’Abruzzo van Cantine Spinelli zijn vernoemd naar het gelijknamige boek van de schijver Ignazio Silone uit 1935 . Fontamara vertegenwoordigt de voorouderlijke band van de mens met het land. De wijnmakers dragen deze wijnlijn op aan de oude manier van leven die in het boek tot uiting komt. Deze wijnen zijn diep geworteld in de traditie van Abruzzo, in wijngaarden die al generaties lang worden bewerkt. “De jaren gingen voorbij, de verzamelde jaren, de jonge mensen werden ouder, de ouderen stierven en ze zaaiden, hoedden, zwoegden, oogsten, oogsten. En wat dan? Helemaal opnieuw. Elk jaar zoals het voorgaande, elk seizoen zoals het voorgaande”.

Uiteraard is de productiemethodiek van de wijn in de tussentijd totaal veranderd en gemoderniseerd. Technisch, rigoureus, selectief, gericht op kwaliteit en expressie van de druivensoort. Deze rosé is gemaakt van dé druif uit dit gebied, de Montepulciano. Geteeld in het hart van de provincie Chieti, tussen het nationale park Maiella en de Adriatische Zee. een heuvelachtig gebied, met een gemiddelde hoogte van 230 meter boven de zeespiegel, overwegend bestaand uit klei en kalksteen.

De Rosato terre di Chieti IGT – Fontamara is kersenrood, met fel paarse tinten. Een intens fruitig aroma, delicate bloemige tonen en nuances van banaan en zwarte kers. Het is een volle, gladde, frisse en gebalanceerde rosé. Mooie zomerse rosé. Heerlijk als aperitief, maar past ook uitstekend bij Antipasti van vleeswaren, pizza, wit vlees en gegrilde groenten.

De wijn is voorzien van een schroefdop.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse