• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Regaleali Nero d’Avola Sicilia DOC- Vol rood van Sicilië

 13,95
Informatie
Eigenschappen

De Regaleali Nero d’Avola Sicilia DOC is een wijn van het vooraanstaande en wijnhuis Tasca D’Almerita. Al in 1830 kochten de voorouders van de huidige eigenaren 1200 hectare grond in de contreien van Regaleali, zuidoostelijk van Palermo in het noorden van Sicilië. Op een moderne manier begonnen zij hier met het maken van wijn. Het verhaal van de 8 generaties die nu al wijn maken is het verhaal van de liefde voor het land zoals voor een familielid.

Respect voor en oog voor de toekomst van het land staan centraal. Door de jaren heen heeft een nauwkeurige werkwijze om inheemse variëteiten en territoria te ontwikkelen de Tasca-familie ertoe gebracht om uit te breiden met 4 nieuwe gebieden op Sicilië. Elk van die landgoederen vertelt het verhaal een ander Sicilië. De grootste uitdaging is het behoud van die plaatsen. Om op die manier de kinderen een beter milieu te bieden, met constante aandacht voor de bescherming van elk afzonderlijk ecosysteem.

Beroemde wijn van dit huis is de Regaleali Bianco. De Regaleali Nero d’Avola Sicilia DOC is een van de eerste wijnen die op het landgoed werden geproduceerd. De eerste aanplant vond in 1954 plaats. De afgelopen 62 oogsten heeft het gebied zijn Nero d’Avola voortgebracht. De juiste oogsttijd wordt gekozen door de aromatische curve van de wijn te bestuderen, om elegantie en de perfecte balans tussen soberheid en volheid te garanderen. Verouderd in grote 60-liter vaten van Slavonisch eiken. Wijn is in de loop van de tijd vaak in de prijzen gevallen (o.a. 89 punten Robert Parker 2014).

Diep kersenrode wijn met veel rood fruit in de geur, vanille maar ook wat kruidigheid (laurier, tijm). Stevige wijn met kruiden en mooie tannines. De wijn wordt naarmate hij ouder is wat zwoeler en geeft hij een wat romig mondgevoel. Lekker bij pasta’s en risotto’s, maar ook zeker bij stoofschotels van vlees of gegrild vlees.

 

 

 

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij