• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Regaleali Bianco Sicilia DOC- Wit van lokale druiven van Sicilië

 13,35
Informatie
Eigenschappen

De Regaleali Bianco Sicilia DOC is een wijn van het vooraanstaande en wijnhuis Tasca D’Almerita. Al in 1830 kochten de voorouders van de huidige eigenaren 1200 hectare grond in de contreien van Regaleali, zuidoostelijk van Palermo in het noorden van Sicilië. Op een moderne manier begonnen zij hier met het maken van wijn. Het verhaal van de 8 generaties die nu al wijn maken is het verhaal van de liefde voor het land zoals voor een familielid.

Respect voor en oog voor de toekomst van het land staan centraal. Door de jaren heen heeft een nauwkeurige werkwijze om inheemse variëteiten en territoria te ontwikkelen de Tasca-familie ertoe gebracht om uit te breiden met 4 nieuwe gebieden op Sicilië. Elk van die landgoederen vertelt het verhaal een ander Sicilië. De grootste uitdaging is het behoud van die plaatsen. Om op die manier de kinderen een beter milieu te bieden, met constante aandacht voor de bescherming van elk afzonderlijk ecosysteem.

In 1960 ziet de Regaleali Bianco Sicilia DOC het levenslicht. Vanaf dat moment direct het paradepaardje van de wijnmakers. Een paar jaar later valt de wijn voor het eerst in de prijzen. Dat wordt regelmatig herhaald (o.a. 89 punten van Robert Parker in 2013). De afgelopen 59 oogsten vertegenwoordigt deze wijn volledig het landgoed waarnaar het is vernoemd. Het drukt het volledige aromatische potentieel van het gebied uit. Een geweldige klassieke wijn, te onderscheiden voor zijn fles in Rijnse stijl. De wijn is een blend van drie lokale wijngaarden geteeld op de hogere heuvels: Inzolia, Grecanico en Catarratto, met een kleine toevoeging van Chardonnay.

De wijn is bleekgeel met groene highlights. In de geur veel wit fruit, zoals appel en peer, afgesloten met een beetje anijs en mint. Frisse en fruitige smaak, vol en mooie balans. Mooie aperitiefwijn, maar ook heerlijk bij antipasti, ceviche, octopus en Aziatische gerechten.

 

 

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

, , ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij