Refosco COF Casali Maniago DOC

 9,95

Refosco COF Casali Maniago DOC, of voluit Refosco dal p.r.  COF Casali Maniago DOC, is een bijzondere rode wijn afkomstig uit het gebied van de Colli Orientali del Friuli in de regio Friuli-Venezia. In dit gebied, in het uiterste noordoosten van Italië tegen de grens met Slovenië, liggen de hellingen waarop druiventeelt plaatsvindt (grotendeels) naar het oosten (Orientali) gericht. Gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiventrossen van Refosco dal Penducolo Rosso (rode stengels) druiven. Inheemse, oude wijnstokken (die teruggaat tot ongeveer 1400), die de naam dragen van de kleuring van de stengel tijdens rijping.

Gemaakt in de lijn Casali Maniago door het wijnhuis Conte d’Attimis Maniago. Gevestigd in Buttrio (UD), 100 km ten oosten van Venetië, 90 km ten zuiden van de grens met Oostenrijk. Het landgoed beslaat 110 hectare en is bijna volledig gewijd aan wijnstokken. Al meer dan 500 jaar in de familie.

De Refosco COF Casali Maniago DOC heeft een intens robijnrode kleur met paarsachtige reflecties. Een intens ‘wijnig’ parfum dat doet denken aan wilde bessen en jam gemaakt van klein rood fruit. Deze wijn heeft een directe smaak en aroma, gedecideerd, droog en is goed uitgebalanceerd, met een aangename tanninesmaak en een frisheid die een lange levensduur en toegankelijk  drinkbare wijn belooft.

Deze wijn gaat goed samen met geroosterd vlees, kalfsschenkel, stoofschotel met polenta, rood vlees en typische gerechten uit de regio Friuli, zoals de “Jota” (soep gemaakt van zuurkool en bonen verdikt met aardappelen en gerookte varkens spareribs).

Kleur Rood
Type / smaak Vol
Regio Friuli-Venezia
Classificatie DOC
Producent Casali Maniago
Druivensoort Refosco
Alcoholpercentage 13%
Serveertemperatuur 18 - 20 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Geroosterd vlees, kalfsschenkel, stoofschotel met polenta, rood vlees, 'Jota'
Prijsklasse €€