Ripasso – letterlijk (her)gepasseerd – is een productiemethodiek om van een ‘reguliere Valpolicella wijn’ een broertje van de beroemde Amarone wijn te maken. Een Valpolicella wordt als het ware ‘over’ de ingedroogde schillen van een Amaronewijn geleid, waardoor een tweede gisting ontstaat. Hierbij worden alcoholpercentage en de hoeveelheid tannines nog wat verder verhoogd, waardoor de wijn meer kleur, structuur en smaak krijgt.
Deze Monterè Valpolicella Ripasso Superiore DOP – Gold Label is een ‘limited edition’van de Valpolicella Ripasso Superiore DOP Monterè heeft een diepe robijnrode kleur met lichte granaattonen bij veroudering. In de geur uitgesproken rood fruit en kruiden. In de smaak volle, aangename tonen van rijp fruit, kruiden, vanille met fluweelzachte tannines en een lange afdronk.
Aanbevolen met risotto’s (met paddenstoelen, rode lof), pasta met bonen, stoofpot en gestoofd vlees met de typische Veronese saus “Pearà”.
Kleur | |
---|---|
Type / smaak | |
Regio | |
Classificatie | |
Producent | |
Druivensoort | |
Alcoholpercentage | |
Serveertemperatuur | |
Inhoud | |
Lekker bij | Herfstrisotto's, gegrild en gebraden vlees, gekookt vlees met 'Peara' |
Prijsklasse |