Prato Del Faggio Merlot Veneto – Topmerlot uit Lazise

 17,95

Vivino Topper: beste Merlot onder € 45,-! De Prato del Faggio Merlot Veneto is een zeer volle, gebalanceerde wijn van de familie Tinazzi. Op een van hun landgoederen in de heuvels van Lazise bij het Gardameer in  de provincie Verona verbouwen zij de druiven die met de perfecte rijpheid geplukt worden. De geschiedenis van Cantine Tinazzi begon met de inzet en passie van Eugenio Tinazzi aan het einde van de jaren ’60 in Cavaion Veronese, aan de oevers van het Gardameer. Gian Andrea Tinazzi, zoon van de oprichter, werkte vanaf het begin samen met zijn vader in het runnen van het bedrijf. Dankzij zijn daadkrachtige en ondernemende karakter verbreedde hij geleidelijk de horizon van het bedrijf, zowel qua productie als qua markten.

Tegenwoordig beheren de kinderen van Gian Andrea, Francesca en Giorgio, samen met hun vader wat een belangrijke wijnproductiegroep is geworden in Lazise, ​​aan het Gardameer. Een snelle en succesvolle ontwikkeling van het bedrijf bracht de familie ertoe hun landgoederen uit te breiden in de Valpolicella-vallei en in Puglia, een regio met een groot potentieel. De wijnen van de Cantine Tinazzi worden nu in meer dan 30 landen over de hele wereld verkocht.

De Prato del Faggio Merlot Veneto is een wijn uit de lijn Ca’ de Rocchi. In deze lijn worden ook de grote klassieke wijnen uit deze regio, zoals Amarone, Ripasso en Bardolino gemaakt. De Prato de Faggio wordt gemnaakt van zorgvuldig geslecteerde Merlot druiven die exact met de juiste rijpheid geplukt worden. De wijn is diep robijnrood en heeft uitgesproken aroma’s van rood fruit, met name framboos en kers met verder wat nootachtige geuren en wat kruidigheid. Volle structuur, zeer goede balans. Gaat uitstekend samen met hartige gerechten zoals risotto, pasta en ravioli. De wijn combineert ook goed met stoofpot, gestoofd en wit vlees.

Deze wijn werd door Vivino betiteld als de best beoordeelde Merlot onder  €45,- en kreeg 4.2 sterren. Voorraad beperkt, kan wel altijd besteld worden.

Kleur Rood
Type / smaak Vol
Regio Veneto
Classificatie IGP
Producent Tinazzi - CA' de' Rocchi
Druivensoort Merlot
Alcoholpercentage 14%
Serveertemperatuur 18 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Hartige gerechten zoals risotto, pasta en ravioli
Prijsklasse €€€€€