• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Fontanabianca Langhe Arneis DOC

 13,35
Informatie
Eigenschappen

Fontanabianca Langhe Arneis DOC is een witte wijn van het huis Fontanabianca. In de heuvels rondom het plaatse Neive, gelegen in de heuvelachtige landstreek Lange in Piemonte, heeft deze wijnmaker haar residentie. Dit gebied, in het hart van de Barbaresco is een van de ‘hoofdsteden’ van een regio waar de Nebbiolo-wijnstok een uitstekende, volle en aristocratische wijn produceert, rijk aan fruitige en etherische parfums. Maar niet alleen de Nebbiolo druif gedijt hier goed op de kalkhoudende, kleachtige bodem. Ook de witte Arneis-druif heeft het hier prima naar de zin. Deze druif, die ook wel Nebbiolo Bianco genoemd wordt, was begin jaren 70 bijna verdwenen. Een groep Barolo producenten redde de druif van de ondergang en nu wordt e.e.a. weer behoorlijk verbouwd. Ondanks het ‘lastige karakter’, de druif is behoorlijk gevoelig voor meeldauw en dankt daar de bijnaam ‘lastige kleine’ aan, wordt er nu op behoorlijk veel plekken weer wijn van deze druif gemaakt. Bekendste streken zijn de Roero en de Langhe. De druif geeft wijnen met een gemiddeld aroma en een lage zuurgraad.

 13,35In winkelmand

Fontanabianca, witte fontijn, is een gerenommeerde wijnbouwer die al decennia lang lokale druiven en wijnen produceert, zelfs voordat het de naam “Fontanabianca” kreeg, die een sterke identificatie met de heuvels van Neive en een band met dit geweldige wijngebied vertegenwoordigen. De filosofie van Fontanabianca: kwaliteitswijn kan alleen op zo worden genoemd als de smaak van het lokale gebied in de wijn weerspiegelt. “Wij, de producenten, zijn de eerste consumenten, dus we willen een smaak voorstellen die gewaardeerd kan worden: de smaak en het parfum van Neive”.

Fontanabianca Langhe Arneis DOC Sommo is een helder strogele wijn met een lichte tot medium body. In de geur komen tonen van wit fruit zoals abrikoos en perzik, tropisch fruit, en wat bloemige tonen naar voren. In de smaak is de opvallende mineraliteit herkenbaar, met in de afdronk een klein bittertje. Heerlijke aperitiefwijn, maar ook uitermate geschikt als begeleider van groente- en  visgerechten.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

, ,

Prijsklasse