• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Monteré Ripasso DOP Magnum

 42,80
Informatie
Eigenschappen

De Monteré Ripasso DOP Magnum uit de lijn CA’ de Rocchi van Cantine Tinazzi is een  een intensieve robijnrode wijn met lichte nuances. In de geur komen tonen van pruimen, amarenen, kruiden en balsamico naar boven. Energieke, volle smaak met lichte houttonen, gebalanceerde zachte tannines en een lange afdronk. Magnum versie van de Monterè Ripasso. Ripasso is tegenwoordig een ‘populaire’ wijn, waardoor de gemiddelde supermarktkwaliteit behoorlijk achteruit is gegaan. Hoewel prijs en kwaliteit in wijntermen zeker niet gelijk op hoeve gaan, zijn goedkope ripasso’s toch een waarschuwing waard.

Ripasso – letterlijk (her)gepasseerd – is een productiemethodiek om van een ‘reguliere Valpolicella wijn’ een broertje van de beroemde Amarone wijn te maken. Een Valpolicella wordt als het ware ‘over’ de ingedroogde schillen van een Amaronewijn geleid, waardoor een tweede gisting ontstaat. Hierbij worden alcoholpercentage en de hoeveelheid tannines nog wat verder verhoogd, waardoor de wijn meer kleur, structuur en smaak krijgt.

De Monteré Ripasso DOP Magnum is een mooie eetwijn – uitstekend als alternatief voor een Amarone – speciaal in combinatie met ‘herfstachtige’ risotto’s met paddestoelen of verse worst/salami, diverse gebakken en gegrilde vleesgerechten of gekookt vlees met Pearà (typisch Veronese specialiteit).

LET OP: Magnumflessen (1,5 L). Ook verkrijgbaar als 0,75 L.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

, ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse