• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Barbaresco Balbi Soprani DOCG

 19,40
Informatie
Eigenschappen

“Great red”, zo noemt de producent twee van de topproducten die zij maken. Deze Barbaresco Balbi Soprani DOCG en uiteraard de Barolo. Wijnen die tot de beroemdste rode wijnen van het land behoren. De Barbaresco Balbi Soprani DOCG wordt gemaakt van Nebbiolo-druiven die zijn geteeld in de buurt van Barbaresco, Neive en Treiso. Oude dorpen van de Langhe, in de provincie Cuneo. Nebbiolo-druiven zijn bijzonder gevoelig voor het plaatselijke klimaat. Ze produceren een heel andere wijn dan een wijn die kan worden verkregen uit dezelfde elders geteelde druif.

Balbi Soprani is het eigen landgoed van Cantine Capetta, dat bestaat uit eenentwintig hectare land in de heuvels van Asti in Piemonte. Een geavanceerde wijnmakerij, die gespecialiseerd is in de productie van Moscato d’Asti Docg, Asti Spumante Docg en de edele wijnen van Piemonte.

De Barbaresco is een echte klassieke, delicate, gebalanceerde wijn. Helder robijnrood, neigend naar granaat als de wijn ouder wordt. Etherische aangenaam intense geur met hints van fruit, kruiden en leer. Robuust, sober, maar fluweelachtig en harmonieus, met aangename tannines. Perfect bij prestigieuze gerechten zoals geroosterd vlees, wild en gerijpte oude kazen.

De wijn komt het best tot haar recht wanneer een uur van te voren ontkurkt.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse