• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Chianti Fiasco Gonfalone DOCG (1L mandfles)

 16,55
Informatie
Eigenschappen

Chianti Gonfalone Fiasco DOCG, wie kent het niet? Waarschijnlijk is Chianti de meest beroemde rode wijn uit Italië.  ten zuiden van Florence in Toscane vind je de streek met dezelfde naam waar deze wijn vandaan komt. De reputatie van Chianti-wijnen was in de jaren 60 alles behalve florissant. De kwaliteit is echter in de afgelopen decennia enorm verbeterd, waardoor de ‘gewone’ Chianti een zeer behoorlijke wijn voor alledag is geworden. En alhoewel de naam van de fles waarin e.e.a. wordt verpakt anders kan suggereren, slaat het woord fiasco niet op de kwaliteit van de wijn maar op de traditionele mandfles, waarin Chianti’s van oorsprong werden verpakt. In het geval van de Chianti Gonfalone Fiasco DOCG (1L mandfles)betreft het dus fles met een inhoud van 1 L. Voor kleinere mandflessen van 0,5 liter, klik hier.

Uit een afgebakend herkomstgebied binnen de gehele Chianti streek komt naast de Chianti DOCG  ook de Chianti Classico DOCG. In het algemeen zijn deze classico’s betere wijnen maar tegenwoordig bieden reguliere Chianti’s en zeker de Chianti riserva prima waar voor je geld.

 16,55In winkelmand

Oorsprong van de Chianti Gonfalone Fiasco

In Greve in Chianti begon Orlando Trambusti in 1934 zijn eerste wijnproductie activiteiten. De Chianti Gonfalone Fiasco DOCG (1L mandfles) van producent Trambusti vindt hier haar oorsprong. Greve ligt middenin het hart van de Chianti streek.  Trambusti is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met de meest geavanceerde apparatuur die de wijnmakerij kent. Het bedrijf, dat tegenwoordig in Florence gevestigd is, brengt wijnen op de markt na zorgvuldige selectie van de beste wijnen in Toscane, bottelt deze en vermarkt deze naar vele trouwe klanten in Italië en het buitenland. De wijnen van Trambusti worden regelmatig bekroond op diverse vooraanstaande wijnfestivals.

De druiven voor de Chianti Fiasco Gonfalone DOCG

Chianti Gonfalone Fiasco DOCG wordt gemaakt van 90% Sangiovese en 10% Canaiolo Nero druiven. De helderrode wijn heeft een fris en uitgesproken Chianti bouquet van (rijpe) rode kersen en viooltjes. De soepele, harmonieuze smaak is fris, met redelijke tannines. Kan jong gedronken worden. Past uitstekend bij maaltijden met geroosterd of gegrild vlees, geroosterd wild en rijpe kazen.

De Chianti Gonfalone Fiasco DOCG is ook verkrijgbaar in flessen van 0,75 en 1,5 l en in mandflessen van 1 l. Vanwege de kostbare manier van verzenden kan bij grotere aantallen een toeslag voor verzendkosten van toepassing zijn. Hierover wordt uiteraard eerst contact opgenomen.

De reputatie van Chianti wijn

Vroeger stond de Chianti wijn bekend van rieten manden, die gevuld waren met zure wijn die van zeer lage kwaliteit was. Gelukkig ligt dit tegenwoordig ver achter ons en heeft de Chianti wijn een zeer goede status gekregen. De Chianti Classico wordt tegenwoordig zelfs in hetzelfde rijtje geschaard als de Brunello Di montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano, die beide tevens uit Toscane komen. De traditionele mandfles, Fiasco genoemd, is een fles die met stro is ommanteld. Deze fles werd in de late middeleeuwen ontwikkeld als bescherming tegen breuk. Zij was vooral in de tweede helft van de 20e eeuw bekend van het wat eenvoudigere type Chianti wijn. Vanwege de hoge kostprijs wordt dit type fles sindsdien niet zo vaak meer gebruikt. De term fiasco zoals die bekend is – mislukking – is afgeleid van de naam van de fles. Bij een mislukte clownsact viel een gebruikte mandfles kapot.

De Chianti Gonfalone DOCG is ook verkrijgbaar in flessen van 0,75 en 1,5 l en in mandflessen van 0,5 l.

Vanwege de kostbare manier van verzenden kan bij grotere aantallen een toeslag voor verzendkosten van toepassing zijn. Hierover wordt uiteraard eerst contact opgenomen.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse