• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Santesu Rosso Isola dei Nuraghi IGT – Toegankelijk rood

 6,55
Informatie
Eigenschappen

Santesu Rosso Isola dei Nuraghi IGT is een robijnrode wijn uit de lijn Santesu van Cantine di Dolianova. Deze Cantina, gelegen bij het gelijknamige dorp Dolianova is op Sardinië al decennia lang verbonden aan de productie van kwaliteitswijnen. Uit het gebied dateren de eerste bewijzen van wijnbouw al van een millennium geleden. Dit volgens de bewijzen van gevonden Nuragh (kruiken, wijnpersen). In 1949 werd de Cantine di Dolianova  opgericht om de lange traditie van wijnbouw voort te zetten en te bevorderen. In die jaren was Sardinië een nogal ‘achtergebleven’ gebied van Italië. Een groep lokale wijnbouwers verenigde zich om meer zelf te kunnen profiteren van hun eigen arbeid en zelf de promotie ervan ter hand te nemen.  Veel van de huidige medewerkers van de Cantina zijn kind of kleinkind van de oorspronkelijke oprichters. 

Sinds 1949 is het succes enorm toegenomen. Mede door de 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardijnse wijnstokken. De enorme wijngaarden concentreren zich rond Parteolla, in het zuiden van het eiland. Geen enkele andere wijnmakerij op het eiland heeft zo’n grote uitgestrektheid aan wijnareaal. Deze belangrijke sterkte zorgt ervoor dat de wijnmakerij beter in staat is om de kwaliteit van de wijnen constant te houden en tegaranderen. ook kunnen daardoor gemakkelijk de markttrends gevolgd worden. Zo ook met deze Santesu Rosso Isola dei Nuraghi IGT. Met een totale productie van meer dan 4 miljoen flessen door de Cantina, een export naar 5 continenten en meer dan 300 medewerkers, is Cantine di Dolianova een van de succesvolste wijnbedrijven van Sardinië.  Dit heeft geresulteerd in meer dan 500 prijzen op diverse festivals, waarvan 100 prijzen in de laatste 10 jaar.

De Santesu Rosso Isola dei Nuraghi IGT is een wijn uit de lijn met IGT wijnen. Ontwikkeld met specifieke lokale eigenschappen (IGT) voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. De wijn werd gecreëerd om te voldoen aan de behoeften van internationale markten die minder gestructureerde, uitgesproken wijnen eisen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De rode, rosé en witte wijnen van de Santesu Linea bieden zo de aroma’s en smaak van Sardijnse wijnen aan liefhebbers van over de hele wereld en zijn het meest geschikt voor de smaak van een internationaal publiek. Toegankelijke wijnen gemaakt van lokale druivensoorten. Deze wijn is een blend van lokale rode druiven, waaronder Monica en Canonnau. De wijn is robijnrood met paarse hints. Geur is intens en aanhoudend met hints van bosvruchten. Zachte tannines begeleiden de goede structuur van de wijn. Toegankelijke wijn, ideaal voor gebraad, wild en kazen met een sterke en pittige smaak.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse