Santesu Rosato Isola Nuraghi IGT – Doordrinkbare zomerrose

 5,75

Santesu Rosato Isola Nuraghi IGT is een rosé van Cantine di Dolianova. Op Sardinië is de naam Dolianova altijd verbonden geweest met de productie van kwaliteitswijnen. Het eerste bewijs van wijnbouw in het gebied dateert van een millenium geleden, volgens de bewijzen van gevonden Nuragh (kruiken, wijnpersen). Cantine di Dolianova werd in 1949 opgericht om die traditie voort te zetten en te bevorderen. In die jaren was Sardinië nogal ‘achtergebleven’. Een groep wijnbouwers verenigde zich om beter de vruchten van hun eigen arbeid te kunnen promoten. Veel huidige medewerkers van de Cantine zijn kinderen en kleinkinderen van de oorspronkelijke oprichters. 

Sinds 1949 is het succes enorm toegenomen. 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardijnse wijnstokken. De wijngaarden concentreren zich rond Parteolla, in het zuiden. Geen enkele andere wijnmakerij op het eiland heeft zo’n grote uitgestrektheid aan wijngaarden. Deze belangrijke sterkte zorgt ervoor dat de wijnmakerij beter in staat is om de kwaliteit van de wijnen te garanderen en gemakkelijk de markttrends te volgen. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, een export naar 5 continenten en meer dan 300 medewerkers, is Cantine di Dolianova een van de succesvolste wijnbedrijven van Sardinië.  Dit heeft geresulteerd in meer dan 500 prijzen op diverse festivals, waarvan 100 prijzen in de laatste 10 jaar.

De Santesu Rosato Isola Nuraghi IGT is een wijn uit de lijn met IGT wijnen. Ontwikkeld met specifieke lokale eigenschappen (IGT) voor een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Toegankelijke wijnen gemaakt van lokale druivensoorten. Deze wijn is een blend van lokale blauwe druiven, waaronder Carignano en Cannonau. De wijn is felroze met paarse tinten, heeft een frisse en geurige neus met veel vers fruit en een lichte en delicate smaak. Eenvoudige en goed doordrinkbare rosé, met name als aperitief maar ook lekker bij hartige voorgerechten, wit vlees en lichte kazen.

Kleur Rosé
Type / smaak Soepel
Regio Sardegna
Classificatie IGT
Druivensoort Blend van blauwe Sardijnse soorten
Producent Cantine di Dolianova - Linea Santesu
Alcoholpercentage 13%
Serveertemperatuur 10‑12 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Hartige voorgerechten, wit vlees, lichte kazen
Prijsklasse