• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Primitivo Salento Masseria Capoforte IGT

 17,45
Informatie
Eigenschappen

Primitivo Salento Masseria Capoforte IGT is een van de topwijnen van Masseria Capoforte. De Masseria Capoforte werd geboren in de oude bodem van de Salento, te midden van vijgen-, olijf- en eucalyptusbomen. Langs wegen die door Jezuïetmonniken en nobele Tempelridders waren aangelegd. In een unieke hoek van de wereld. Waar de meest archaïsche golven van de Middellandse Zee een woeste kust uithouwen, verschroeid door een verblindende zon die de geest op gang brengt en hem terug in de tijd dwingt. In het land dat Magna Graecia en de poort naar het oosten was, bewaakt Masseria Capoforte  angstvallig het kostbare goud van Taranto, een platteland bezaaid met romaanse kathedralen en uitkijktorens. Dit is het Griekenland van de Homerische mythen. Ontdekt door Ettore, de man die het tegenkwam.

Over de druiven

Teelt van de wijnstok op de Masseria Capoforte vindt plaats in zandige kleigronden, die rijk aan tufsteen, rots en verbrande aarde zijn. De grond houdt angstvallig het water vast, en laat het dan langzaam los in de grond. Zo’n 35 km van de stad Taranto. Wijnbouw staat hier gelijk aan kwaliteit in elk groeifase. De keuze viel eerst op een variëteitspecifieke wijngaard. Productie volgens het enkele Guyot-systeem, een hoge dichtheid van wijnstokken per hectare. De druiven worden hier met de hand geplukt en geselecteerd, zodat de kwaliteit van de druiven intact blijft, bedoelt om alleen de beste kwaliteit wijnen te maken.

De Primitivo Salento Masseria Capoforte IGT is een prachtige 100% Primitivo. Diep robijnrood (zeer donker, zoals het hoort). In het ruime en rijke bouquet komen rode bessen, donkere kers en pruim voor, verrijkt met subtiele tonen van tabaksbladeren en geroosterde koffiebonen, eindigend in pittige indrukken van vanille en cacaopoeder. Prachtig gestructureerd, met een fluwelen textuur en afgerond mondgevoel en prettige  zuurgraad. Indrukwekkend rijk, maar toch crispy. Rijping in eiken vaten. Vino da meditazione. Maar ook zeer geschikt voor bij rood vlees, wild en oude kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse