• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Prosecco Frizzante Maschio dei Cavalieri – DOC

 9,35
Informatie
Eigenschappen

Prosecco Frizzante Maschio dei Cavalieri – DOC is een frizzante gemaakte prosecco van druiven van hoogwaardige gebieden in de provincie Treviso, ten noorden van Venetië. 85% van de druiven is Glera (de officiële naam van wat vroeger Prosecco-druif werd genoemd). 15% druiven overige druiven, passend bij de DOC-status. Prosecco is een van de meest populaire wijnsoorten ter wereld. Producent Cantine di Maschio is een vooraanstaande producent van bijzonder mousserende wijnen waarvan Vinopronto er diversen in het assortiment heeft

Om de oorspronkelijke herkomst te beschermen hebben de oorspronkelijke productiegebieden in 2009 een classificatie gekregen (DOCG en DOC). Deze herkomstbenaming is belangrijk voor de wijnbouwers uit de oorspronkelijke regio. Zij zagen de naam ‘prosecco’ op steeds meer flessen bubbelwijn opduiken. Dit waren wijnen die niets te maken hadden met wat Prosecco in essentie is: een Italiaanse mousserende wijn die is gemaakt van Glera-druiven.

De Prosecco Frizzante Maschio dei Cavalieri – DOC is een bleek gouden wijn met groene reflecties. Intens en geurig, met hints van citrus en acacia. Elegant en zacht fruitig van smaak met een verfijnd perlage. Frizzante wijn, dus minder koolzuur vanwege kortere 2e gisting.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse