• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis
Aanbieding

Prendas Vermentino di Sardegna DOC

Oorspronkelijke prijs was: € 13,95.Huidige prijs is: € 12,75.
Informatie
Eigenschappen

De Prendas Vermentino di Sardegna DOC is een wijn uit de Linea Horeca. Deze wijnen worden gemaakt van zorgvuldig met de hand geselecteerde druiven. Deze wijn is een cépage wijn van Vermentino druiven,een van de lokale specialiteiten van Sardinië. De licht strogele wijn met groenachtige reflecties heeft een intens bloemig, fris en fruitig aroma. De smaak is intens en aanhoudend, met mooie zuren en een delicaat en karakteristiek bittertje van amandel in de afdronk. Prachtige en veelzijdige wijn bij een variëteit van visgerechten – zowel gestoofd als gegrild – en zeevruchten.

Prendas Vermentino di Sardegna is een volle witte wijn van Cantine di Dolianova. Op Sardinië is de naam Dolianova altijd verbonden geweest met de productie van kwaliteitswijnen. Het eerste bewijs van wijnbouw in het gebied dateert van een millenium geleden, volgens de bewijzen van gevonden Nuragh (kruiken, wijnpersen). Cantine di Dolianova werd in 1949 opgericht om die traditie voort te zetten en te bevorderen. In die jaren was Sardinië nogal ‘achtergebleven’. Een groep wijnbouwers verenigde zich om beter de vruchten van hun eigen arbeid te kunnen promoten. Veel huidige medewerkers van de Cantine zijn kinderen en kleinkinderen van de oorspronkelijke oprichters. 

Sinds 1949 is het succes enorm toegenomen. 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardijnse wijnstokken. De wijngaarden concentreren zich rond Parteolla, in het zuiden. Geen enkele andere wijnmakerij op het eiland heeft zo’n grote uitgestrektheid aan wijngaarden. Deze belangrijke sterkte zorgt ervoor dat de wijnmakerij beter in staat is om de kwaliteit van de wijnen te garanderen en gemakkelijk de markttrends te volgen. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, een export naar 5 continenten en meer dan 300 medewerkers, is Cantine di Dolianova een van de succesvolste wijnbedrijven van Sardinië.  Dit heeft geresulteerd in meer dan 500 prijzen op diverse festivals, waarvan 100 prijzen in de laatste 10 jaar. Ook de Prendas Vermentino di Sardegna is regelmatig bekroond. Jaargang 2020 won goud op het CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES 2021.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,

Bekroning

Gouden medaille tijdens concours Mondial de Bruxelles 2019