• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Negroamaro Salento Capoforte IGT

 15,35
Informatie
Eigenschappen

Negroamaro Salento Capoforte IGT. Donkerrode, volle wijn van deze bijzondere wijnproducent. De Masseria Capoforte werd geboren in de oude bodem van de Salento, te midden van vijgen-, olijf- en eucalyptusbomen. Langs wegen die door Jezuïetmonniken en nobele Tempelridders waren aangelegd. In een unieke hoek van de wereld. Waar de meest archaïsche golven van de Middellandse Zee een woeste kust uithouwen, verschroeid door een verblindende zon die de geest op gang brengt en hem terug in de tijd dwingt. In het land dat Magna Graecia en de poort naar het oosten was, bewaakt Masseria Capoforte  angstvallig het kostbare goud van Taranto, een platteland bezaaid met romaanse kathedralen en uitkijktorens. Dit is het Griekenland van de Homerische mythen. Ontdekt door Ettore, de man die het tegenkwam.

Over het terroir

Teelt van de wijnstok op de Masseria Capoforte vindt plaats in zandige kleigronden, die rijk aan tufsteen, rots en verbrande aarde zijn. De grond houdt angstvallig het water vast, en laat het dan langzaam los in de grond. Zo’n 35 km van de stad Taranto. Wijnbouw staat hier gelijk aan kwaliteit in elk groeifase. De keuze viel eerst op een variëteitspecifieke wijngaard. Productie volgens het enkele Guyot-systeem, een hoge dichtheid van wijnstokken per hectare. De druiven worden hier met de hand geplukt en geselecteerd, zodat de kwaliteit van de druiven intact blijft. Bedoeld om alleen de beste kwaliteit wijnen te maken.

De Negroamaro Salento Capoforte IGT is een bijzondere, krachtige rode wijn van de Negroamaro druif, dé inheemse druif uit Salento en Puglia. Zeer donker, passend bij de naam ‘bittere zwarte’. Diep robijnrode, zeer intense kleur.Intens en gelaagd bouquet, waarin rood fruit gecombineerd wordt met cacao en vanille, gevolgd door gebrande koffiebonen en tabak. Warme, volle en harmonieuze smaak, met de juiste zuurgraad. Goed aanwezige maar niet overheersende tannines, waardoor plezierig mondgevoel ontstaan.Rustige, droge afdronk.

Deze wijn heeft zeker bewaarpotentieel. Uitstekend te combineren met rijkgevulde pasta- en rijstgerechten, rood vlees en wild en rijpe harde kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse