Asti Spumanti DOCG – Balbi Soprani

 8,10

Asti Spumanti DOCG – Balbi Soprani is de bekendste DOCG-mousserende wijn met natuurlijke fermentatie. Gemaakt van Moscato-druiven geoogst in 52 gemeenten in de provincies Asti, Alessandria en Cuneo.

Balbi Soprani is het eigen landgoed van Cantine Capetta, dat bestaat uit eenentwintig hectare land in de heuvels van Asti in Piemonte. Een geavanceerde wijnmakerij die gespecialiseerd is in de productie van Moscato d’Asti DOCG, Asti Spumante DOCG en de edele wijnen van Piemonte.

Asti Spumanti DOCG – Balbi Soprani is een strogele wijn met licht goudkleurige accenten en een fijn en aanhoudend perlage (bubbels). In de geur herkennen we typische aroma’s van Muscaat druiven met tonen van acacia en blauwe regen. De smaak van deze beroemde wijn is zoet, aromatisch, evenwichtig, met delicate harmonieën van perzik en abrikoos.

Perfect bij zoetigheden en desserts. Door de veelzijdigheid is Asti Spumante DOCG even goed te combineren met gewaagde en pittige smaken en hartige gerechten. Een waardevol ingrediënt in de keuken dat een vleugje originaliteit toevoegt aan elk recept.

 

Kleur Wit
Type / smaak Dessert, Mousserend, Zoet
Regio Piemonte
Classificatie DOCG
Producent Balbi Soprani - Cantine Capetta
Druivensoort Moscato Bianco
Alcoholpercentage 7%
Serveertemperatuur 6 - 8 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij ZOetigheden, desserts, verrassend bij pittige smaken
Prijsklasse €€