• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico – Querciantica DOC

 11,65
Informatie
Eigenschappen

Verdicchio Castelli di Jesi Classico wijnen zijn traditionele witte wijnen die (voorheen) herkenbaar waren aan de kenmerkende Amforafles. De naam van de wijn is afgeleid van de naam van de druif Verdicchio, die nagenoeg alleen in de regio Marche wordt geteeld. Verdicchio is afkomstig van Verde – groen in het Italiaans – refererend aan de lichte geel/groen kleur die deze wijn kenmerkt. Ook deze Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico – Querciantica DOC heeft prachtige groene highlights.

Wijnmakerij Velenosi: “Wijn is een kunst die mensen kan laten dromen”

De wijnmakerij Velenosi werd in 1984 opgericht door de wilskracht van twee zeer jonge ondernemers, Angela en Ercole Velenosi. Met de ervaring van Dr. Paolo Garbini werd in 2005 Velenosi Srl opgericht. Na meer dan 35 jaar ervaring in de sector en een sterke passie, zijn ze in staat geweest een wijnbedrijf neer te zetten waar uitzonderlijke wijnen geproduceerd worden. Het hart van het bedrijf ligt in de historische stad Ascoli Piceno, gelegen in de regio Marche en op een afstand van ongeveer 20 km van de Adriatische Zee, op een hoogte van 150 – 200 meter boven zeeniveau. De landerijen van het bedrijf strekken zich uit tussen de heuvels die de prachtige vallei van de rivier de Tronto omringen, die dankzij de kleiachtige en vruchtbare gronden altijd geschikt is geweest voor de teelt van druiven. Naast de vier boerderijen gelegen in Ascoli Piceno, Castorano, Monsampolo en Castel di Lama, is er een wijngaard in de omgeving van Ancarano (TE) en in de omgeving van San Marcello (AN), tussen de kastelen van Jesi.

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Verdicchio dei Castelli di Jesi zijn wijnen met de gecontroleerde herkomstbenaming DOC, die geproduceerd worden in de provincies Macerata en Ancona in de regio de Marken. Het gebruik van de term “Classico” is gereserveerd voor wijn die is verkregen uit druiven die zijn geoogst in het oudste oorspronkelijke gebied. De wijnen moeten verplicht minimaal 85% Verdicchiodruiven bevatten. De druif wordt soms ten onrechte verward met de Spaanse Verdejo of de Porugese Verdelho. De Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico – Querciantica DOC is een helder strogele wijn met groene tinten. In de geur herkennen we acacia en fruit zoals peer en appel, met daarnaast kruidige en aromatische tonen. De smaak is vol en fris, met mooie gebalanceerde zuren en een lange, karakteristieke, licht bittere afdronk. De wijn is een mooie begeleider van lichte maaltijden, hartige gerechten, zeevruchten en vegetarische schotels.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse