• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Trebbiano d’Abruzzo DOC – Fontamara

 5,65
Informatie
Eigenschappen

Trebbiano d’Abruzzo DOC – Fontamara, evenals de Montepulciano d’Abruzzo van Cantine Spinelli zijn vernoemd naar het gelijknamige boek van de schijver Ignazio Silone uit 1935 . Fontamara vertegenwoordigt de voorouderlijke band van de mens met het land. De wijnmakers dragen deze wijnlijn op aan de oude manier van leven die in het boek tot uiting komt. Deze wijnen zijn diep geworteld in de traditie van Abruzzo, in wijngaarden die al generaties lang worden bewerkt. “De jaren gingen voorbij, de verzamelde jaren, de jonge mensen werden ouder, de ouderen stierven en ze zaaiden, hoedden, zwoegden, oogsten, oogsten. En wat dan? Helemaal opnieuw. Elk jaar zoals het voorgaande, elk seizoen zoals het voorgaande”.

Uiteraard is de productiemethodiek van de wijn in de tussentijd totaal veranderd en gemoderniseerd. Technisch, rigoureus, selectief, gericht op kwaliteit en expressie van de druivensoort .Zoals de naam al aangeeft van Trebbiano druiven gemaakt. Geteeld in het hart van de provincie Chieti, tussen het nationale park Maiella en de Adriatische Zee. een heuvelachtig gebied, met een gemiddelde hoogte van 230 meter boven de zeespiegel, overwegend bestaand uit klei en kalksteen.

De Trebbiano d’Abruzzo DOC – Fontamara is een strogele wijn met lichtgroene en schitterende hint. Aangenaam fruitig aroma van exotische vruchten vermengd met delicate bloemige tonen. Prima structuur, fris, sappig en uitgebalanceerd. Goede wijn als ‘huiswijn’. Uitstekend met alle gerechten op basis van vis. Past ook goed bij delicate vleesgerechten, met hors d’oeuvres en als aperitief.

Wijn heeft een schroefdop en is ook leverbaar in flessen van 1 liter en 2 liter.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse