• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Naeli Vermentino di Sardegna DOC Dolianova

 9,45
Informatie
Eigenschappen

De Naeli Vermentino di Sardegna DOC Dolianova is een regelmatig bekroonde wijn uit de lijn Vigne Sarde  van Dolianova. Wijnen gemaakt van typisch Sardijnse druivenrassen. De Naeli Vermentino di Sardegna wordt gemaakt van 100% Vermentino druiven (ook wel Pigato genoemd). De wijn is strokleurig met een lichtgroen glans. De geur is intens, fris en fruitig, met hints van groene appel en ananas. De aanhoudende en intense, zachte smaak eindigt in het voor deze druif karakteristieke bittertje. Uitstekende aperitief wijn, maar ook een mooie eetwijn, bijvoorbeeld bij zeevruchten, schaaldieren en gegrilde of gestoofde visgerechten.

Cantine di Dolianova is een producent die op heel Sardinië en ver daarbuiten bekend is. Sinds 1949 wordt door dit wijnbedrijf gewerkt aan het produceren van kwaliteitswijnen. Opgericht om de traditionele wijnbouw te verbeteren en nieuw leven in te blazen. In het gebied van de Cantine wordt al zo’n 1000 jaar geleden werd aan wijnbouw gedaan. Hiervan getuigen de kruiken en wijnpersen – Nuragh – die hier gevonden zijn. De oprichters van de Cantine verenigden zich in 1949 om het toenmalige – achtergebleven gebied – Sardinië om beter zelf te profiteren van hun arbeid en hun wijnen beter te kunnen promoten. Er werken momenteel nog veel kinderen en kleinkinderen van deze oprichters voor de Cantine.

Alleen de beste Sardijnse wijnstokken worden aangeplant op de ruim 1200 hectare die de Cantina omvat. De wijngaarden die hoofdzakelijk in het zuiden van het eiland liggen, in de omgeving van Parteolla, vormen het grootste wijnareaal van het eiland. Door de omvang wordt de kwaliteit van de wijnen goed gegarandeerd en kunnen de markttrends makkelijk worden gevolgd. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, verkocht op 5 continenten en meer dan 300 medewerkers vormt Cantine di Dolianova een zeer succesvol wijnbedrijf. het resultaat van alle inspanningen is meer dan 500 prijzen sinds 1949, waarvan 100 in de laatste 10 jaar.

Beoordeeld door Harold Hamersma (wijnschrijver van o.a. NRC) met een 8,5.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

Beoordeling

Deze wijn is door Harold Hamersma, een van de bekendste wijnjournalisten van Nederland, in NRC Handelsblad beoordeeld met een 8,5.