• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Montepulciano d’Abruzzo Fontamara (1L)

 7,85
Informatie
Eigenschappen

De Montepulciano d’Abruzzo Fontamara (1L) van Cantine Spinelli is vernoemd naar het gelijknamige boek van de schijver Ignazio Silone uit 1935 . Fontamara vertegenwoordigt de voorouderlijke band van de mens met het land. De wijnmakers dragen deze wijnlijn op aan de oude manier van leven die in het boek tot uiting komt. Deze wijnen zijn diep geworteld in de traditie van Abruzzo, in wijngaarden die al generaties lang worden bewerkt. “De jaren gingen voorbij, de verzamelde jaren, de jonge mensen werden ouder, de ouderen stierven en ze zaaiden, hoedden, zwoegden, oogsten, oogsten. En wat dan? Helemaal opnieuw. Elk jaar zoals het voorgaande, elk seizoen zoals het voorgaande”.

Uiteraard is de productiemethodiek van de wijn in de tussentijd totaal veranderd en gemoderniseerd. Technisch, rigoureus, selectief, gericht op kwaliteit en expressie van de druivensoort .Zoals de naam al aangeeft van Montepulciano druiven gemaakt. De eenvoudige smaak van het land, dat wil zeggen de geur van dat land, dat vermogen om te leven wil de wijnmaker bewaren in Fontamara-wijnen om ze zo intact mogelijk voor je achter te laten. De geur van Abruzzo in het glas.

De Montepulciano d’Abruzzo Fontamara (1L) is een robijnrode wijn met schitterende paarsachtige hints. Prima voor ‘dagelijks’ gebruik. Royale geur van rood fruit en delicate, kruidige tonen. Met goede structuur, zacht, gebalanceerd en met een goede lengte. Ideale partner voor de typische mediterrane keuken, het past goed bij de eerste gangen met vlees-gebaseerde sauzen en met rood en wit gegrild vlees. Uitstekend met verschillende medium gerijpte kaas.

Wijn heeft een schroefdop en is ook leverbaar in flessen van 0,75 liter en 2 liter.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

,

Prijsklasse