• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Cabernet COF Casali Maniago DOC – fris rood uit Friuli

 9,65
Informatie
Eigenschappen

Cabernet COF Casali Maniago DOC, afkomstig uit het gebied van de Colli Orientali del Friuli in de regio Friuli-Venezia. In dit gebied, in het uiterste noordoosten van Italië tegen de grens met Slovenië, liggen de hellingen waarop druiventeelt plaatsvindt. Deze zijn (grotendeels) naar het oosten (Orientali) gericht. Deze producent gebruikt in deze streek veel van origine Franse druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

De streek heeft een uitstekende reputatie qua wijnproductie. Dit komt door de samenkomst van een eigen micro klimaat en bijzondere bodemgesteldheid van waterdoorlatend zandsteen en sponsachtige lagen mergel. Ook de grote verschillen tussen dag en nachttemperaturen icm warme zeewind en koelte uit de Alpen is een belangrijke oorzaak van de aromatische ontwikkeling van de druif.

Gemaakt in de lijn Casali Maniago door het wijnhuis Conte d’Attimis Maniago. Gevestigd in Buttrio (UD), 100 km ten oosten van Venetië en 90 km ten zuiden van de grens met Oostenrijk. Het landgoed beslaat 110 hectare en is bijna volledig gewijd aan wijnstokken. Al meer dan 500 jaar in de familie. In oude documenten die in de archieven bewaard worden, zijn talloze historische aantekeningen. Hieronde een waarmee in 1140 tien landbouwcontracten van Buttrio als bruidsschat werden gegeven.

De Cabernet COF Casali Maniago DOC heeft een korte rijping op eiken vaten. Verdere rijping in de fles in de kelders van het landgoed. Intense, degelijke robijnrode kleur met aangename paarse reflecties. Een complex en elegant boeket van zure kersen, wilde bosbessen en frambozen, zwarte bessen en pruimen. Een wijn om meteen te waarderen vanwege zijn frisheid en goede structuur, warm en fluweelachtig in de mond, met verweven levendige, zoete en gebalanceerde tannines.

Heerlijk bij wit of rood vlees, vooral bij het grillen. Uitstekend bij geroosterd vlees, elk soort wild en harde kaas. 

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse