• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Verdicchio Classico Superiore – Monte Schiavo Pallio Biologico

 13,65
Informatie
Eigenschappen

De Verdicchio Classico Superiore – Monte Schiavo Pallio Biologico (voluit Monte Schiavo Pallio di san Floriano Biologico – Verdicchio Classico Superiore) is een wijn van de familie Pieralisi. De wijnmakerij is gevestigd in het centrum van de grote Colle del Sole-wijngaard van meer dan 20 hectare bij Scorcelletti in de gemeente Maiolati Spontini in Le Marche. Op hun Tenute (landgoed) Pieralisi, is 60 jaar ervaring in wijnbouw en productie van uitstekende wijnen op de biologische landgoederen. Alle wijnen komen uit deze enkele wijngaard die de wijnmakerij omringt in een unieke en suggestieve omgeving. De nabijheid van de wijngaard stelt de familie in staat om de tijd tussen het oogsten van de met de hand geplukte druiven en het persen aanzienlijk te verkorten. Op deze manier wordt alleen het beste van de natuur betrokken bij het wijnbereidingsproces, waardoor wordt voorkomen dat de smaken en aroma’s van de druiven veranderen.

Bodem en klimaat

De omstandigheden voor wijnbouw zijn in deze streek optimaal. De bodem is rijk aan fijn grind, met een hoog gehalte aan klei en kalksteen en een behoorlijke hoeveelheid organisch materiaal. Klimatologisch wordt het gebied uitstekend beïnvloed door de zee, de zon, de zeebries, regenval en de bescherming van de Apennijnen. Zoals te verwachten valt in deze regio van Italië ligt de nadruk op het verbouwen van Verdicchio, Montepulciano en Sangiovese.

Verdicchio Castelli di Jesi

Verdicchio Castelli di Jesi wijnen behoren tot de beroemdste witte wijnen uit Italië. Voorheen zeer herkenbaar door de kenmerkende Amforafles, die overigens nog steeds voorkomt. De naam van de wijn is afgeleid van de naam van de druif Verdicchio, die nagenoeg alleen in de regio Marche wordt geteeld. Verdicchio is afkomstig van Verde – groen in het Italiaans – refererend aan de lichte geel/groene kleur die deze wijn kenmerkt.  De meeste Verdicchio komt uit de twee DOC’s voor deze streek:  Verdicchio del Castelli di Jesi en Verdicchio di Matelica. Aanvankelijk waren de wijnen licht, eenvoudig en  bedoeld om jong te drinken. Sinds de jaren negentig is de productie echter geprofessionaliseerd en krijgen de wijngaarden en het productieproces meer aandacht. Gevolg is een sterke toename van de kwaliteit van Verdicchio op, met veel structuur, een goede zuurgraad en een hoog alcoholpercentage.

De Monte Schiavo Pallio di san Floriano Biologico – Verdicchio Classico Superiore dankt haar naam aan de oude middeleeuwse ceremonie die nog steeds in de stad Jesi wordt gehouden. De druiven worden laat, met de hand geoogst. De strogele, kraakheldere wijn heeft een aangename complexiteit waar tonen van tropisch fruit en citrusvruchten in de geur opvallen. Zeer delicate smaak, met herkenning van salie en amandel. Langdurige, aangename afdronk. Door zijn geweldige structuur en intensiteit is hij bijzonder geschikt bij gebraden vis, gefrituurd voedsel en wit vlees.

 

Additional information

Kleur

Regio

Producent

Druivensoort

Classificatie

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse