• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Pantelleria Passito Licquoroso – Exclusieve versterkte wijn

 17,95
Informatie
Eigenschappen

Van het eiland Pantelleria, voor de uiterste westkust van Sicilië, komt een van de meest bijzondere zoete wijnen die het rijke wijnland Italië kent. De producent van deze Pantelleria Passito Licquoroso – Cantine Pellegrino – is bekend van de Marsala Pellegrino die veelvuldig in de Nederlandse schappen te vinden is. Over het eiland zegt eigenaar Carlo Pellegrino: Zo zwart als lava en zo wit als het verblindende zonlicht van de zonsopgang dat weerspiegelt op de bochtige daken van de dammusi”. De wind waait sterk op dat wilde, zwarte eiland genaamd Pantelleria, de dochter van de wind. Zo werd het genoemd door de Arabieren die het domineerden.

Op dit eiland zijn de omstandigheden loodzwaar. Met een zeer typische bodemstructuur van vulkanisch gesteente. Hier wordt een witte zoete wijn gemaakt volgens de ‘passito’ methode. Tijdens de gisting, waarin suiker wordt omgezet in alcohol, wordt alcohol toegevoegd. Dit zorgt dat de gistcellen sterven en er restsuiker overblijft. Aan dit ‘halffabrikaat wordt een hoeveelheid op de hellingen ingedroogde, zoete druiven toegevoegd.

De Pantelleria Passito Licquoroso wordt gemaakt van Zibbibo druiven’. Deze worden volgens de bushmethode (hoge struiken) geteeld.  De wijn is goudgeel, neigend naar licht amberkleurig. Door de vulkanische bodem krijgt de wijn een intense geur van abrikoos, honing en gedroogde vijgen. De smaak is evenwichtig en honingzoet, met tonen van gedroogde vijg en lichte hints van abrikozen. Een traditionele begeleider van deze wijn zijn droge Siciliaanse zoetigheden, Pandoro en pannetone. Een verrassende maar wel mooie combinatie is deze wijn te drinken bij Pecorino Sardo of Pecorino Siciliano met sinaasappel.Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij