• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Sangiovese Puglia Vignali Roccamora IGP

 10,55
Informatie
Eigenschappen

De Sangiovese Puglia IGP Vignali Roccamora is het resultaat van de samenwerking tussen de producenten Gian Andrea Tinazzi (uit Verona) en Gaetano Alfano (uit Sicilië). Het landgoed “Vignali Roccamora” is gelegen in Contrada, Montoni – Agrigento. Zij maken de wijnen uit deze lijn met eerbied voor de belangrijke tradities en hoge kwaliteit die passen bij de wijngaarden.

De Sangiovese Puglia IGP Vignali Roccamora komt – de naam zegt het al – uit Puglia, waar de familie Tinazzi veel landerijen heeft. De Sangiovese is de traditionele druif uit Toscane waar de beroemde Chianti wijnen van gemaakt worden. Toch komt de Sangives druif ion heel veel regio’s in Italië voor, met steeds een eigen karakter in de wijnen.

Deze wijn is een prima veelzijdige wijn voor dagelijks gebruik. De wijn is robijnrood met paarse nuances. In de intense geur komen bessen, kruiden en rozen naar boven. Delicate smaak met kersenfruit, zachte specerijen en tomatenblaadjes. Een gemiddelde intensiteit met mooi uitgebalanceerde tannines. Prima wijn voor bij meloen met rauwe ham, pasta met sardines, gegrild rood of witvlees en gegrilde vis. 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse