• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Dolia Nuragus di Cagliari DOC

 7,45
Informatie
Eigenschappen

Dolia Nuragus di Cagliari DOC is een witte wijn van Cantine di Dolianova. Op Sardinië is de naam Dolianova altijd verbonden geweest met de productie van kwaliteitswijnen. Het eerste bewijs van wijnbouw in het gebied dateert van een millenium geleden, volgens de bewijzen van Nuragh (kruiken, wijnpersen) in het gebied. Cantine di Dolianova werd in 1949 opgericht om die traditie voort te zetten en te bevorderen. In die jaren was Sardinië nogal ‘achtergebleven’en totaal anders dan tegenwoordig. Een groep wijnbouwers verenigde zich om beter de vruchten van hun eigen arbeid te kunnen promoten. Veel huidge medewerkers van de Cantine zijn kinderen en kleinkinderen van de oorspronkelijke oprichters. 

Sinds 1949 is het succes hand-over-hand toegenomen. 1.200 hectare gewijd aan de beste Sardinische wijnstokken. De wijngaarden zijn voornamelijk geconcentreerd in Parteolla, in het zuiden van Sardinië. Geen enkele andere wijnmakerij op het eiland heeft zo’n grote uitgestrektheid aan wijngaarden. Deze belangrijke sterkte zorgt ervoor dat de wijnmakerij beter in staat is om de kwaliteit van de wijnen te garanderen en gemakkelijk de markttrends te volgen. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, een export naar 5 continenten en meer dan 300 medewerkers, is Cantine di Dolianova een van de succesvolste wijnbedrijven van het eiland.  Dit heeft geresulteerd in meer dan 500 prijzen op diverse festivals, waarvan 100 prijzen in de laatste 10 jaar.

De Dolia Nuragus di Cagliari DOC is een wijn uit de ‘Linea Dolia’.  Toegankelijke wijnen gemaakt van lokale druivensoorten. Deze wijn is gemaakt van Nuragus-druiven, vernoemd naar het gelijknamige dorp in het zuiden van Sardinië. Licht strokleurig met groenachtige tinten. In de neus frisse, bloemige en mooi fruitige aroma’s. Delicate en elegante smaak, met aangename zuren. Lekker zomerse wijn die schaaldieren, fijne vis, voorgerechten en  hoofdgerechten met zeevruchten zonder sterke kruiden prima begeleidt. Ook verkrijgbaar in flessen van 1,5 L.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse