• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Zite – Pecorino Terre di Chieti

 11,25
Informatie
Eigenschappen

De Zite – Pecorino Terre di Chieti is een wijn gemaakt door de familie Spinelli. Met een lange historie in de wijnmakerij van de Abruzzen maken deze authentieke mensen,  met hun voeten op de grond en hun blik naar de toekomst een keur aan wijnen die het beste uit het terroir naar boven brengen. In het hart van de regio Abruzzen, iets te zuidoosten van de stad Chieti, maakt de Cantina Spinelli vele prijswinnende wijnen die de liefde voor het land en het aangeboren vermogen om het land te bewerken representeren.

De lijn van Terra d’Aligi wijnen is ontstaan door het selecteren van nieuwe wijngaarden en cruciale innovaties in productietechnologieën en -processen. Daarnaast is aanzienlijk geïnvesteerd in nieuwe, vitale gewassen. In deze lijn wordt ook de Zite – Pecorino Terre di Chieti gemaakt. Of, volgens het credo van de familie Spinelli, ‘gecreëerd door het land’. Op het land van Val di Sangro, waar klei en kalksteen de boventoon voeren in het terroir, wordt o.a. de Pecorino verbouwd. Deze eeuwenoude druivensoort is een van de meest karakteristieke druivensoorten van de Abruzzen.

Pecorino – druif met historie

Vanwege de lage opbrengst werd de druif grotendeels verdrongen door de Trebbiano en was ‘technisch’uitgestorven.  het verhaal gaat dat een enkele wijnstok bewaard is gebleven, wat het begin van een nieuw tijdperk heeft ingeleid. Tegenwoordig staat de Pecorino weer volop in de belangstelling. De naam Pecorino is overigens niet bij toeval gelijk aan de schapenkaas die op vele plaatsen in Italië geproduceerd wordt. De druif wordt gezien als ‘lekkernij’ voor schapen (Pecora), en tijdens de ‘transhumance‘ (het verplaatsen van vee van de ene weidegrond naar de andere in een seizoenscyclus, typisch naar laagland in de winter en hoogland in de zomer), werd er menig druif verorberd.

De Pecorino levert wijnen met veel nuances. Geurig en verfijnd, met een uitstekende structuur en afdronk. Ideaal als aperitief-wijn, niet voor niets is het altijd al een wijn voor bruiloften geweest. Pecorino-wijn verlevendigt speciale feestelijke gelegenheden. In het Abruzzo-dialect betekent ZITE ‘mooie meisjes die wachten op een huwelijk’. Deze Terra d’Aligi-wijn is aan hen opgedragen. Een uitstekende witte wijn in de lijn van high-end wijnen, gemaakt van geselecteerde druiven en verfijnd volgens de beste timing en technieken.  Strogeel met gouden reflecties. Complexe parfums met geuren van witte perzik, lavendelbloem, honing, vanille en tropisch fruit. Goede structuur, vol, zacht en met een lange persistentie.

De Zite is beperkt voorradig, maar kan wel gewoon besteld worden (met een wat langere levertijd tot gevolg).

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

,

Prijsklasse