• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Vin Santo Della Croce Badiolo

 11,95
Informatie
Eigenschappen

Traditioneler kan het niet: een zak cantuccini en een fles Vin Santo Della Croce Badiolo. Deze combinatie – doop de amandelkoekjes in de wijn – is dé traditionele afsluiting van een Toscaans diner. Vin Santo – heilige wijn – ontleent de naam aan het feit dat deze wijn vroeger als miswijn werd gebruikt.

Vin Santo wordt traditioneel gemaakt van druiven die ingedroogd worden door ze op een goed geventileerde, afgedekte plaats te drogen. Het gereduceerde en daardoor geconcentreerdere sap wordt samen met most van de voorgaande oogst tot wijn verwerkt die nog enkele jaren rust krijgt.

Badiolo is een lijn van het vooraanstaande wijnhuis Trambusti. In Greve in Chianti begon Orlando Trambusti in 1934 zijn eerste wijnproductie activiteiten. Tegenwoordig is Trambusti uitgegroeid tot een modern wijnbedrijf met de meest geavanceerde apparatuur van de wijnmakerij. Trambusti richt zich op de productie, etikettering en botteling van kwaliteitswijnen. Het tegenwoordig in Florence gevestigde bedrijf selecteert zorgvuldig de beste wijnen in Toscane, die vervolgens worden gebotteld en aan trouwe klanten in Italië en het buitenland worden geleverd. De wijnen van Trambusti worden regelmatig bekroond op diverse vooraanstaande wijnfestivals.

Vin Santo Della Croce Badiolo wordt gemaakt van Inzolia, Grillo en Catarrato druiven. Deze druiven worden veel gebruikt op Sicilië, maar daar worden er droge witte wijnen van gemaakt. De wijn is amberkleurig, tegen oranjebruin aan. In de geur komt het ingedroogde karakter van de druiven duidelijk naar voren want de geur van rozijnen en noten overheerst. Zoete – niet mierzoete – smaak met een vol en harmonieus aroma. Lekker bij cake met amandel en de eerdergenoemde cantuccini.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

,

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

, ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse