• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Via Condotto Verdicchio Classico – beroemd wit uit Le Marche

 9,25
Informatie
Eigenschappen

Verdicchio Castelli di Jesi Classico wijnen zijn traditionele witte wijnen die (voorheen) herkenbaar waren aan de kenmerkende Amforafles. De naam van de wijn is afgeleid van de naam van de druif Verdicchio, die nagenoeg alleen in de regio Marche wordt geteeld. Verdicchio is afkomstig van Verde – groen in het Italiaans – refererend aan de lichte geel/groen kleur die deze wijn kenmerkt. Ook deze Via Condotto Verdicchio Castelli di Jesi Classico heeft prachtige groene highlights.

In Le Marche, tussen de Adriatische zee en de Apennijnen, ontvouwt zich een van de mooiste landschappen van de provincie Ancona. Hier maakt de vooruitstrevende wijnmaakster Serena Darini van Cantina Cològnola – Tenuta Musone met passie en enthousiasme voor de leefomgeving en natuur vernieuwende wijnen waarbij kwaliteit voorop staat. De nieuwe wijnmakerij is ontworpen in overeenstemming met de eisen van de moderne technologie.

De volledige naam van deze Verdicchio is Via Condotto Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico Superiore. Een hele mond vol. De strategie van de wijnmakerij is om cepage wijnen van lokale druiven te maken, dus het draait hier om Verdicchio en Montepulciano. Naast deze mooie ‘reguliere’ Verdicchio maakt deze producent ook een mooie organische Verdicchio: Incauto.

De Verdicchio Via Condotto is gemaakt van 100% Verdicchio-druiven, afkomstig van de wijngaarden uit Colognola in Cingoli, 45 km zuidoostelijk van Ancona. Strogeel, met groene highlights. Een bloemig en mineraal aroma, kenmerkend voor de heuvels uit deze regio. Met fruit doordrenkte wijn, met een mooie, intens levendige frisheid.

  

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse

,