• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Terremoto Merlot-Nero d’Avola Baglio Gibellina IGT

 13,45
Informatie
Eigenschappen

Terremoto Merlot-Nero d’Avola Baglio Gibellina IGT  is – net als de Assurdo – een veelbekroonde rode wijn van Baglio Gibellina. Dit wijnhuis domineert de vallei waar de wijngaarden zijn. De Baglio (versterkte boerderij met grote binnenplaats) wordt omringd door de heuvels van Salemi en Santa Ninfa in het westen van Sicilië. Het landschap is bezaaid met wijngaarden, olijfbomen, citrusbomen, jeneverbesbomen en vijgcactussen.  Het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormen het decor voor een mix van kleuren die typisch mediterraan zijn. De zonsondergangen die kunnen worden gezien vanaf de Baglio  zijn spectaculair. Tijdens de nacht versterkt het lichtmengsel dat zich in de verte uitstrekt het “geluid” van de stilte.

In deze prachtige omgeving maakt de Baglio Gibellina o.a. de lijn Baronie Coraldo. Wijnen die het beste van de zon en van het land samenbrengen. Het resultaat van een grote passie en een geweldig gevoel voor traditie. Gemaakt door mannen die zelf met heel hun ziel van wijn houden.

Een van de wijnen is de Terremoto Merlot-Nero d’Avola. Samengesteld in een verhouding 70/30.  De Merlot krijgt raffinage gedurende 9 maanden in 500 liter tonneau voor de menging met Nero d’Avola, dat in plaats daarvan in stalen tanks blijft. De raffinage in de fles duurt 4 maanden. De Terremoto – aardbeving – is een intens rode wijn met een typerend en intens bouquet met hints van droog fruit. Volle, warme en harmonieuze smaak, met mooie zuurgraad, zachte en elegante tannines. Lekker bij pasta, rood vlees, wild en gerijpte kazen.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

,

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse