• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Silvestri Frascati Superiore DOCG

 8,35

Silvestri Frascati Superiore DOCG  mag zich scharen in het rijtje beroemde witten wijnen uit Italië. Vernoemd naar de gelijknamige gemeente in Lazio onder de rook van Rome. Hier wordt al sinds de 5e eeuw voor Christus aan druiventeelt gedaan. Frascati wijnen waren in de jaren 60 de favoriet van de zgn. La Dolce Vita generatie. Daarbij ontving de wijn in 1966 een DOC status (in 2011 DOCG voor de Superiore), als een van de eerste witte wijnen in Italië. De DOC vereist een minimum van 70% Malvasia en een maximum van 30% Trebbiano en / of Greco en maximaal 10% andere witte druiven.

In het hart van de Romeinse heuvels, waar wijnbereiding en andere eeuwenoude tradities hun oorspronkelijke smaken door de eeuwen heen hebben bewaard, ligt de oorsprong van de kelders van Cantine Silvestri. Het verhaal start in 1929 in de gemeente Genzano di Roma toen de oprichter, Alfredo Silvestri, begon met het maken en bottelen van Castelli Romani-wijnen. Alfredo’s zoon Dante met zijn vrouw Beatrice en kleinzoon Alfredo runnen nu de Cantine Silvestri. De nieuwe moderne fabriek, in de gemeente Lanuvio, ligt op de zonnige heuvels van ‘Castelli Romani, waar de zeebries de zwoele zomers verzacht. Dit is het geheim van de smakelijke en volwaardige wijnen.

De Silvestri Frascati Superiore DOCG wordt gemaakt van Malvasia Candia, Greco en Trebbiano Toscano druiven. Strogeel, met groene jeugdige reflecties. De geur is fris en aromatisch tegelijk, met een lichte toon van vers fruit. Droog zonder hardheid, fris en veilig met een duidelijke bite en karakter.

Een van de meest klassieke wijnen. Prima begeleider van magere hapjes, soepen en bouillon, vis en wit vlees.

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Producent

Druivensoort

, ,

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse