• Rechtstreeks van importeur naar consument
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding
  • Horecawijnen eenvoudig in huis

Sibiola Rosato IGT Dolianova – Linea Vigne Sarde

 7,55
Informatie
Eigenschappen

De Sibiola Rosato IGT Dolianova is een veelvuldig bekroonde rose van de Sardijnse producent Dolianova.  Zij maken deze wijn in de lijn Vigne Sarde, waarbij typsiche lokale druivenrassen worden gebruikt. De Sibiola Rosato IGT Dolianova wordt gemaakt van een blend van blauwe druiven, met o.a. Cannonau. De wijn is helder (donker)roze, met licht paarse tinten. Intense, frisse en fruitige neus, met daarin een vleugje kers. Zeer fruitig met een lichte maar aanhoudende vinositeit. Hartig, maar toch zacht. Uitstekend geschikt voor delicate vleesvoorgerechten, risotto, gestoofde of gegrild wit vlees.

Cantine di Dolianova is een op heel Sardinië en ver daarbuiten bekende producent. Door dit wijnbedrijf wordt sinds 1949 gewerkt aan het maken van kwaliteitswijnen. Opgericht om de traditionele wijnbouw nieuw leven in te blazen. In het gebied van de Cantine wordt al zo’n 1000 jaar geleden wijn verbouwd, getuige de kruiken en wijnpersen – Nuragh – die hier gevonden werden. In 1949 verenigden de oprichters van de Cantine zich om van in toenmalige achtergebleven gebied Sardinië beter zelf te profiteren van hun arbeid en hun wijnen beter te kunnen promoten. Er werken momenteel nog veel kinderen en kleinkinderen van deze oprichters voor de Cantine.

Alleen de beste Sardijnse wijnstokken worden aangeplant op de ruim 1200 hectare die de Cantina omvat. De wijngaarden die hoofdzakelijk in het zuiden van het eiland liggen, in de omgeving van Parteolla, vormen het grootste wijnareaal van het eiland. Door de omvang wordt de kwaliteit van de wijnen goed gegarandeerd en kunnen de markttrends makkelijk worden gevolgd. Met een productie van meer dan 4 miljoen flessen, verkocht op 5 continenten en meer dan 300 medewerkers vormt Cantine di Dolianova een zeer succesvol wijnbedrijf. het resultaat van alle inspanningen is meer dan 500 prijzen sinds 1949, waarvan 100 in de laatste 10 jaar.

 

Additional information

Kleur

Type / smaak

Regio

Classificatie

Druivensoort

Producent

Alcoholpercentage

Serveertemperatuur

Inhoud

Lekker bij

Prijsklasse