Sauvignon COF Conte d’ Attimis

 14,45

Sauvignon COF Conte d’ Attimis is een wijn afkomstig uit het gebied van de Colli Orientali del Friuli in de regio Friuli-Venezia. In dit gebied, in het uiterste noordoosten van Italië tegen de grens met Slovenië, liggen de hellingen waarop druiventeelt plaatsvindt (grotendeels) naar het oosten (Orientali) gericht.

De streek heeft een uitstekende reputatie qua wijnproductie. Dit komt door de samenkomst van een eigen micro klimaat en bijzondere bodemgesteldheid van waterdoorlatend zandsteen en sponsachtige lagen mergel. Ook de grote verschillen tussen dag en nachttemperaturen icm warme zeewind en koelte uit de Alpen is een belangrijke oorzaak van de aromatische ontwikkeling van de druif.

Het wijnhuis Conte d’Attimis Maniago is gevestigd in Buttrio (UD), 100 km ten oosten van Venetië en 90 km ten zuiden van de grens met Oostenrijk. Het familiedomein strekt zich uit over 110 hectare wijngaarden. Op 15 februari 1585 ontving de adellijke familie d’Attimis-Maniago het bedrijf Buttrio als bruidsschat voor een huwelijk. In de woorden van de huidige eigenaar, Graaf Alberto: “Onze relatie met de wijnstok en de wijngaard is een familie-band die al meer dan 400 jaar duurt”.

De Sauvignon COF Conte d’ Attimis DOC wordt gemaakt van met de hand geplukte en geselecteerde Sauvignon Blanc druiven van Italiaanse en Franse klonen. Strogeel van kleur. Intens en elegante bouquet met een breed scala aan sensaties, van wit vruchtvlees en citrusvruchten tot typische paprika’s en tomatenbladeren, delicate hints van vlierbes en vanille.

Fijn en aromatisch, smaakvol en fluweelachtig, de zachte smaakstructuur suggereert een grote potentiële ontwikkeling. De aanhoudende nasmaak heeft een warme en gebalanceerde aromatische ondertoon.

Uitstekend als aperitief, met lichte hors d’oeuvres en voorgerechten. Uitstekende begeleiding bij “nobele” zeevruchten zoals kreeft, rivierkreeft, zalm of zoute vis. Ideaal bij dikke en dunne soepen, wit vlees en delicate kazen. Bereikt al in het eerste jaar een maximale aromatische expressie van de wijnstok en ontwikkelt zich vervolgens met grote elegantie gedurende een periode die gemakkelijk meer dan vier jaar in de fles kan zijn.

 

 

Kleur Wit
Type / smaak Vol
Regio Friuli-Venezia
Classificatie DOC
Producent Conte d'Attimis Maniago
Druivensoort Sauvignon Blanc
Alcoholpercentage 13%
Serveertemperatuur 12 °C
Inhoud 0,75 L
Lekker bij Aperitief, amuses en kleine voorgerechten, vis
Prijsklasse €€€€